עוגת שמנת פירורים
עוגת שמנת פירורים

עוגת גבינה פירורים או עוגת שמנת פירורים היא לא מסוג העוגות שהיו אצלי בבית. זה לא שחלילה לא אכלנו עוגות… פשוט אצלנו בבית הייתה העדפה ברורה לעוגת גבינה של סבתא דבורה, שהיא עוגת גבינה אפויה.

אני זוכרת את הפעם ההיא שהייתי בבית של חבר, ואמא שלנו שלפה מהמקרר עוגת גינה פירורים. לקחתי ביס והתמוגגתי. זה היה כל כך רך וקרמי, עם חמצמצות עדינה, ופירורים פריכים, וואו. העוגה נכנסה לרפרטואר המתכונים שלי.

כבר זמן מה שלא יצא לי להכין את העוגה, ופתאום לפי שבועיים סימון פתאום נזכר בה וביקש: "אולי תכיני לי את העוגה הזה עם הפרורים למעלה? אבל אל תעשי אותה מתוקה מדי טוב?"

סימון ביקש, סימון יקבל.

הכנתי את העוגה בגרסה הפחות מתוקה שלה. לא שמתי סוכר בכלל, אלא השתמשתי בשמנת מתוקה למלית ובעוגיות לוטוס מתוקות לתחתית והפרורים.

התוצאה הייתה נהדרת! עוגה קרמית, רכה ואוורירית, מתוקה במידה, רעננה וקלילה. ובינינו? לוקח כ5 דק להכין אותה.

אני אומרת מראש: מי שאוהב עוגות מתוקות יכול כמובן להוסיף אבקת סוכר (הכל כתוב בהערות למטה). מי שרוצה יכול להעשיר את טעמי המילוי בוניל, או קליפת לימון, מי שאוהב יכול להוסיף לעוגה תוספות כמו פירות יער או שוקולד קצוץ….

אבל אני? פתאום קסם לי עוגת שמנת פירורים מושלמת קלה להכנה וטעימה כל כך שמכינים מ5 מצרכים ב5 דקות.

 

רוצים עוד רעיונות למתכונים לשבועות? תנסו את המתכון שלי לדיניש סלמון

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

 

עוגת גבינה מ5 מצרכים ב5 דקות
עוגת גבינה מ5 מצרכים ב5 דקות

 

 

מצרכים לתחתית:

400 ג עוגיות לוטוס

150 ג חמאה מומסת

 

מצרכים למלית:

4 מיכלים (800 מ"ל) שמנת חמוצה 27%

1 חבילה (80 ג) אינסטנט פודינג וניל

2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה

 

הוראות הכנה:

  • מכינים את התחתית: טוחנים את העוגיות במעבד מזון לפרורים דקים
  • משמנים תבנית קפיצית בקוטר 26
  • מעבירים את פרורי העוגיות לתבנית
  • מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים היטב עד שהמתקלת תערובת במרקם של חול לח
  • שומרים חצי מכמות הפרורים בקערה בצד
  • את המחצית השנייה של תערובת הפרורים מהדקים לתחתית התבנית היטב (אני ממליצה להעזר בתחתית של כוס)
  • מכסים ומכניסים למקפיא לכ30 דק
  • מכינים את המלית: בקערת המיקסר שמים את השמנת המתוקה ומקציפים לקצפת יציבה
  • בקערה מערבבים היטב את השמנת החמוצה והפודינג
  • בתנועות קיפול מוסיפים את הקצת לקערה עם השמנת החמוצה עד שמתקבל קרם יציב
  • מוציאים את התחתית מהמקפיא
  • יוצקים את המלית על גבי התחתית לשכבה אחידה וישרה
  • מכניסים למקפיא לכ1 שעה עד שהמלית מתייצבת לחלוטין
  • לפני ההגשה מפזרים את יתרת הפרורים על חלקה העליון של העוגה

 

הערות ושדרוגים:

  • אפשר להעשיר את טעם המלית עם מעט תמצית וניל ו/או קליפת לימון מגוררת
  • אם משתמשים בשמנת לא מתוקה ו/או בעוגיות פחות מתוקות מומלץ להוסיף למלית כוס אבקת סוכר
  • אני אוהבת להכין את העוגה מעוגיות לוטוס, אבל אפשר להשתמש בכל עוגיה או בסקוויט שאוהבים
  • אפשר כמובן לגוון את המלית בכל מיני תוספות (פירות יער, שוקולד קצוץ, חתיכות של עוגיות וכו')
  • המתכון בשיתוף בוש
Share:
  • 6766
  • 5
  • 1

5 thoughts on “עוגת שמנת פירורים מנצחת”

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *