עוגת מייפל אגוזים
עוגת מייפל אגוזים

עוגה בחושה על השיש זה תמיד רעיון טוב. בטח ובטח כשמתקרב הסופ"ש… לקראת יום חמישי אני תמיד מתחילה להתלבט ביני לבין עצמי איזו עוגה להכין… אני אוהבת שיש עוגה לסופ"ש. לא רוצה עוגה מסובכת, או משהו מפואר מדי… לקפה של שישי אחה"צ או לנשנושים של שבת אני רוצה עוגה פשוטה, בחושה כזו בקערה אחת, טעימה טעימה שאפשר לטבול בקפה או לקחת בקופסה לים.

יש פה בבלוג לא מעט עוגות שעונות על ההגדרה הזו…עוגת שישעוגת פרג לימון מושלמתעוגת פולנטהעוגת דובדבנים ועוד מלא עוגות משגעות.

מייפל זה חומר גלם שאני מאוד אוהבת! והשילוב של מייפל עם אגוזים הוא אחד החביבים עלי… זה רק מתבקש שאני אוסיף פה לארסנל העוגות גם עוגת מייפל אגוזים, רכה ונימוחה, שמכינים בקערה אחת ב5 דק עם זיגוג מייפל מתפצפץ מלמעלה.

תכף ראש השנה, והרשת תוצף במתכונים לעוגות דבש… אז תזכרו מה שאני אומרת לכם: עוגת מייפל זה ממה כמו עוגת דבש…רק הרבה יותר טעים!

כמעט חג שמח

 

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

מצרכים:

3 כוסות קמח

1 שקית אבקת אפייה

מעט מלח

1 כוס כוס שמן זית (150 ג)

1/2 כוס סוכר חום כהה

1/2 כוס סוכר לבן

2 ביצים

1.5 כוס סירופ מייפל

3/4 כוס חלב שקדים של אלפרו

1 כוס אגוזים קצוצים (איזה שאוהבים)

 

לגלייז:

2 כפות שמן קוקוס

1/4 כוס סירופ מייפל

1 כוס אבקת סוכר

 

הוראות הכנה:

  • מחממים תנור לחום של 170 מעלות
  • מרפדים תבנית בנייר אפייה
  • לקערת המיקסר מוסיפים שמן, וסוכר חום וטורפים היטב לתערובת אחידה
  • מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב
  • מוסיפים את המייפל בזרם דק לתוך הקערה תוך כדי ערבוב
  • מוסיפים את החלב ומערבבים לתערובת אחידה
  • מוסיפים את יתרת המרכיבים ומערבבים ערבוב קצר ביותר רק עד שהקמח נטמע בתערובת באופן אחיד
  • מעבירים את התערובת לתבנית ומשטחים לשכבה אחידה
  • אופים כ45 דק עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצר עם פירורים לחים
  • מניחים את העוגה בצד להתקרר
  • בנתיים מכינים את הגלייז: שמים את השמן קוקוס והמייפל בסיר קטן
  • מבשלים אותם יחד תור ערבוב כ2-3 דק עד שהם מתאחדים
  • מוסיפים את אבקת הסוכר וטורפים בעזרת מטרפה עש שמתקבל זיגוג אחיד וחלק
  • יוצקים מיד על העוגה

 

הערות ושדרוגים:

  • אפשר להכין את העוגה בתבנית עגולה, מרובית או 2 תבניות אינגליש
  • איזה סוג אגוזים שאתם אוהבים יעבוד פה נהדר, אפשר גם לערבב סוגי אגוזים שונים
  • הזיגוג הוא לא חובה, אבל הוא מושלם, אני ממליצה לא לוותר עליו
  • המתכון בשיתוף אלפרו 

 

Share:
  • 6840
  • 0
  • 1

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *