עוגיות ריבה טבעוניות
עוגיות ריבה טבעוניות

"נתנו לי להתנסות בכל מיני מוצרים חדשים של אלפרו, מה את רוצה שאני אכין לך?" שאלתי את חברתי הטבעונית. "עוגיות" היא ענתה בלי למצמץ, "עוגיות פריכות כאלו שאפשר לטבול בקפה". עוגיות פריכות שאפשר לטבול בקפה… נורה התחילה להבהבה אצלי בראש, וידעתי, אני אכין עוגיות ריבה. כן, עוגיות ריבה טבעוניות.

 

עוגיות ריבה טבעוניות
עוגיות ריבה טבעוניות

 

עוגיות ריבה הן ללא ספק בטופ של העוגיות מבחינתי. יש בהן הכל… בצק פריך, ריבה מתוקה-חמצמצה, אבקת סוכר, ואיזו צורה שובבה כזו שנותנת הצצה למה שקורה שם באמצע.

הן בול כשבא רגע איזה ביס מתוק, הן מושלמות ליד הקפה, אפשר להכין אותן עם הילדים, הן בטעם של פעם, בטעם של בית, הן העוגיות שאני מדמיינת כשאומרים "צנצנת עוגיות".

והסוד שלי? ממש כמו בסופגניות, אני אוהבת אותן עם הריבה הכי הכי פושטית שיש.

 

רוצים עוד רעיונות למתכונים טבעוניים שווים? תנסו את המתכון שלי לקראק פאי טבעוני

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

עוגיות ריבה טבעוניות
עוגיות ריבה טבעוניות

 

מצרכים לבצק:

1 כוס אבקת סוכר

1/3 כוס שמן קוקוס

1 כפית תמצית וניל

קליפה מגורדת מ1/2 לימון

1/4 כוס שמנת סויה של אלפרו

1/2 1  כוס קמח לבן

1/2 כפית אבקת אפייה

מעט מלח

 

מצרכים למילוי:

ריבה חלקה שאוהבים

 

לבזיקה:

אבקת סוכר

 

הוראות הכנה:

  • מחממים תנור לחום של 170 מעלות
  • שמים בקערת המיקסר אבקת סוכר, שמן קוקוס ותמצית וניל וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה
  • מוסיפים את השמנת, המלח וקליפת הלימון וטורפים כ2-3 דק נוספות
  • מנפים פנימה את הקמח ואבקת האפייה וממשיכים לטרוף עד שמתקבלת תערובת פירורית
  • יוצרים מהפרורים כדור בצק, עוטפים בניילון ומכניסים למקרר לכ10-20 דק
  • מניחים את כדור הבצק בין שני ניירות אפייה ומרדדים לעובי של 1/2 ס"מ
  • מכניסים את הבצק למקפיא לכ10 דק
  • בעזרת חותכן עוגיות או כוס קטנה קורצים מהבצק עוגיות עגולות, במחצית מהעוגיות קורצים חור קטן במרכז
  • מכניסים את העוגיות למקפיא לכ10 דק
  • מסדרים את העוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ10 דק (לא יותר!)
  • מצננים את העוגיות
  • בוזקים אבקת סוכר על העוגיות עם החור במרכז
  • מורחים שכבת ריבה על העוגיות העגולות
  • סוגרים כל עוגיה עגולה עם ריבה, בעוגיה מחוררת עם אבקת סוכר

 

הערות ושדרוגים:

  • העוגיות עצמן טעיות נורא! אז אם אין לכם סבלנות לכל עניין הסנדביץ', אפשר לוותר על הריבה ולאכל את העוגיות ככה.
  • ריבה זה המילוי הקלאסי לעוגיות כאלו, אבל כמובן שאפשר להחליף אותה בכל ממרח מתוק אחר שאוהבים (שוקלד, חלבה וכו'…)
  • העוגיות המתכון בשיתוף אלפרו
Share:
  • 1646
  • 0
  • 0

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *