ספרינג רולס לכבוד האביב
ספרינג רולס לכבוד האביב

אתמול פתאום היה חם. כולם אמרו "חמסין" אבל לי היה נעים. יצאתי החוצה בטי שירט קצרה, הייתה שמש נעימה בחוץ, חמה אבל לא מדי, הרגשתי שיש אור בחוץ, ופתאום היה לי שמח בלב. פתאום הרגשתי טוב.

הוצאתי לנורי את הבריכה המתנפחת ופתחנו את עונת הרחצה בשכשוך במרפסת. לרגע אחד הרגשתי שהכל נורמלי, שמגיע האביב, ויהיה נעים, ותהיה שמש, ונלך לים, ונטוס לחו"ל, הרגשתי כמו שמרגישים בתחילת החופש הגדול.

אם אני צריכה לתרגם את ההרגשה הזו, הקלילה, החופשית, המשמחת לאוכל אני ממש בטוחה שהתרגום הוא ספרינג רולס. קלילים, קלים, צבעוניים, טעימים, משמחים, אין יותר כייף ביום כזה מלשבת במרפסת עם הרגלים בשכשוכית, אולי קצת מוזיקה, להנות מהשמש, לנשנש ספרינג רולס ולשמוח.

 

רוצים עוד רעיונות למנות אסייתיות רעננות וטעימות? תנסו את המתכון שלי לסלט תאילנדי מושלם עם שייטל

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

מצרכים:

1 חזה עוף שלם

1 חבילה דפי אורז

2 מלפפונים

2 גזרים

1/4 כרוב סגול

1 ראש חסה קיסר מופרד לעלים

1 צרור עירית

1/2 כוס עלי כוסברה

1/2 כוס עלי נענע

 

מצרכים לרוטב:

6 כפות רוטב סויה

6 כפות רוטב דגים

4 כפות מיץ ליים או לימון

6 כפות מים

4 ס"מ  שורש ג'ינג'ר

2 שיני שום

2 כפות סוכר חום

1/2 פלפל צ'ילי אדום

 

הוראות הכנה:

  • ממלאים סיר במים ומכניסים אליו את חזה העוף
  • מביאים את המים שבסיר לרתיחה עדינה ומבשלים כ10 דק
  • מכבים את האש ומשאירים את חזה העוף בפנים עד שמי הבישול מתקררים לחלוטין
  • חותכים את הגזרים והמלפפונים לגפרורים דקים
  • פורסים את הכרוב לרצועות דקות
  • חותכים את העוף לגפרורים בעובי של כ1/2 ס"מ
  • מכינים את הרוטב: קולפים את השום והג'ינג'ר ומגרדים אותם דק בפומפייה
  • פורסים את הצ'ילי לצבעות דקות
  • מערבבים את מרכיבי הרוטב בקערית
  • מגלגלים את הספרינג רולס: שמים מים פושרים בקערה גדולה. טובלים דף אורז אחד במים לדקה, מוציאים ומניחים על קרש חיתוך
  • עורמים תלולית של ירקות ועשבי תיבול ורצועות עוףבחלקו התחתון של דף האורז.
  • מקפלים את צידי דף האורז על גבי תלולית המילוי ומגלגלים אותו בצורה הדוקה לגליל (כשכיוון הגלגול הוא מכם והלאה)
  • חוזרים על הפעולה עם יתר דפי האורז.
  • . מניחים את הרולים המגולגלים בצלחת ומכסים במגבת לחה או ניילון נצמד עד להגשה
  • מגישים עם הרוטב

 

הערות ושדרוגים:

  • אפשר לגוון ולשחק עם הירקות של המילוי, העיקר שהם יהיו חתוכים דק.
  • אפשר במקום עוף להשתמש בפרוסות בשר, בשר טחון, עוף קצוץ, טופו, חביתה, דג נא או צרוב או כל תוספת אחרת שאתם אוהבים. אפשר גם לגלגל רק ירקות וזה נהדר.
  • אם אתם רוצים לשדרג את הרוטב אפשר לערבב לתוכו 1-2 כפות של חמאת בוטנים או לטחון אותו עם קצת אננס טרי

 

 

Share:

1 thought on “ספרינג רולס לכבוד האביב”

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *