שייקים לבוקר מושלם
שייקים לבוקר מושלם

אני חובבת גדולה של שייקים. מאז ומעולם הייתי. איזה כייף וטעים זה בקיץ בהסתובבות האינסופית בחום של תל אביב, אחרי ים או בריכה, או סתם ככה בסיפתח של הבוקר לשתות איזה שייק קר וטעים?

בתור טינאייג'רית היינו קונים שייקים… היו אז המון מיציות כאלו בתל אביב והיינו מבלים לידן שעות, יושבים על הספסל ומתלבטים איזה טעם לבחור היום, איזה פרי להוסיף, מתווכחים ביננו מה יותר טעים.

כשהייתי בהריון עם נורי החלטתי שיהיה רעיון טוב להתחיל את הבוקר עם שייק ירוק. זה היה נראה לי בוסט טוב של בריאות (בטח יותר טוב מה7 טון קפה שאני רגילה לשתות בבוקר). אז קניתי שייקר, והתחלתי להכין שייק כל בוקר.

מאז עניין השייקים התפתח, השתכללתי במתכונים ובטעמים, התארגנתי על פירות קפואים שתמיד נמצאים לי במקפיא (כל פרי עצוב שיש בבית, כזה שכבר תכף לא יהיה אפשר לאכול אותו, אני מיד חותכת ומקפיאה), וגם על כל מיני תוספות שאני אוהבת.

גם אני וגם סימון והילדים מתים על השייקים האלו, בבוקר בשביל הסיפתח, או אחה"צ כשחוזרים בחום מהגן ורוצים רגע איזה נשנוש מרענן… שייק זה תמיד רעיון טוב.

יש מיליון סוגים של שייקים, זה עולם ומלואו והשילובים הם אינסופיים. לכל אחד יש את ההעדפות שלו, והטעמים והשילובים הוא אוהב. להלן, 3 שילובים שאני אוהבת במיוחד.

בוקר טוב!

 

רוצים עוד רעיונות למתכונים כייפים לבוקר? נסו את המתכון לי פודינג שיבולת שועל

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

שייק ירוק

מצרכים:

3/4 כוס חלב נון מילק של אפלרו או כל חלב אחר שאוהבים

1/4 כוס עלי נענע

חופן גדול של עלי תרד

1 כוס אננס קפוא

1 תמר

מיץ מ1/4 לימון (אפשר גם קליפה מגוררת)

 

שייק אסאי

מצרכים:

3/4 כוס חלב קוקוס שקדים של אלפרו

1 מנה אסאי קפוא (100 ג)

1/2 בננה קפואה

2-3 תותים טריים או קפואים

2 כפות חמאת בוטנים טבעית

1 כף פולי קקאו גרוסים (לא חובה אבל כל כך טעים!!)

 

שייק בננה קפה

מצרכים:

3/4 כוס חלב סויה וניל אלפרו

1 בננה קפואה

1 תמר מג'הול

2 כפות טחינה גולמית

1 שוט אספרסו קר או 1 כפית אבקת נס קפה

 

הוראות הכנה:

  • שמים את כל המרכיבים בבלנדר וטוחנים לשייק חלק ואחיד
  • טועמים ומתקנים טעמים אם צריך.
  • מגישים מיד בכוס גדולה

 

הערות ושדרוגים:

  • שילובי הטעמים פה הם המלצות בלבד. אפשר כמובן להתמש בכל פרי/ירק/עשב תיבול/נוזל שאוהבים. מומלץ וכדאי לעשות ניסיונות שונים ולהתפרע עם שילובים
  • רמת הסמיכות של היא ענין של טעם. לשייק דליל אפשר להוסיף יותר נוזלים ולשייק סמיך יותר לשים פחות נוזלים.
  • אפשר להמיר חלק מכמות החלב במים או מיץ תפוזים
  • המתכון בשיתוף אלפרו

 

Share:
  • 1919
  • 0
  • 1

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *