ספגטי אפוי
ספגטי אפוי

פסטה זו מנת ילדים מנצחת. אני תמיד מחפשת דרכים חדשות להכין פסטה ולגוון… אבל בסוף, האמת היא, שאם אני שואלת את הבנים מה בא להם לאכול 99% שהתשובה תהיה פסטה ברוטב אדום… ועדיף ספגטי. ואני אומרת אם כבר ספגטי, אז שיהיה ספגטי אפוי.

אז מצאתי פתרון.

את הספגטי ברוטב אדום אני מגוונת.. ככה אני לא משתעממת, הם לומדים לגוון, אבל בו בזמן גם מקבלים את מה שהם רוצים. כולם מרוצים.

את המנה הזו – ספגטי אפוי (ברוטב אדום כמובן), הכנתי במקרה.. בכלל התכוונתי להכין לזניה, אבל תוך כדי ההכנה, גיליתי שנגמרו לי דפי הלזנייה במזווה. כבר היה ערב, כולם פה היו רעבים, על קוצים, אז אילתרתי… הכנתי את הלזנייה מספגטי… למה לא בעצם?

מאז שיכללתי קצת את המנה, ויש לה כל מיני גרסאות שאנחנו אוהבים… אבל מכל הגרסאות של ספגטי ברוטב אדום, הגרסה הזו – האפויה היא אחת החביבות עלי! היא מעט עבודה, היא בכלי אחד, בלי ללכלך את הכיריים (הכל בתנור!), והיא טעימה באופן מיוחד!

תנסו בעצמכם, אני די בטוחה שתידלקו על זה כמוני!

 

רוצים עוד רעיונות לאוכל שילדים אוהבים? תנסו את המתכון שלי לעוף עם בטטות בתנור שילדים אוהבים

הכנתם? אל תכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

ספגטי אפוי ברוטב אדום
ספגטי אפוי ברוטב אדום

 

מצרכים:

1 חבילת ספגטי דק (מס 3)

שמן זית

1 כוס עגבניות שרי

6-7 עגבניות מיובשות

4 שיני שום כושות

700 מ"ל פסאטה (עגבניות מרוסקות)

200 גר ריקוטה

200 גר בייבי מוצרלה או 2 כדורי מוצרלה באפלו

מלח

פלפל שחור

 

הוראות הכנה:

  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות
  • שמים את הספגטי בתבנית חסינת חום
  • זולפים על הסגפגטי 4-5 כפות שמן זית ומערבבים היטב, חשוב שהספגטי כולו יהיה מצופה בשמן זית
  • חוצים את העגבניות שרי, וקוצצים את העגבניות המיובשות
  • מוסיפים אותן לתבנית עם הספגטי
  • מוסיפים  את הפסאטה, ריקוטה, שום כתוש, מלח ופלפל
  • מוסיפים כ1-1.5 כוס מים (הרוטב צריך לכסות את הספגטי) ומערבבים בעדינות
  • מכניסים לתנור לכ-30 דק
  • מוציאים את התבנית מפזרים מעל בייבי מוצרלה (אם משתמשים בכדורי מוצרלה גדולים צריך לפרוס אותם או לבצוע אותם ביחד)
  • מכניסים לכ15-20 דק נוספות עד שהגבינה למעלה נמסה ומבעבעת
  • חותכים לקוביות ומגישים

 

הערות ושדרוגים:

  • חשוב להבין: הספגטי לא יוצא כאן אחד אחד כמו במנת פסטה. זה סוג של לזנייה או מאפה שמתגבש יחד.
  • אפשר לעשות המון גיוונים במנה. אפשר למשל להוסיף קוביות קטנות של ירקות (קישואים, חצילים, זיתים, חריף, פטריות, עלי תרד או כל ירק אחר שאתם אוהבים)
  • אפשר במקום ריקוטה להשתמש במעט שמנת לבישול ברוטב
  • אפשר במקום מוצרלה לפזר למעלה גבינה מגוררת איזושהי (פרמזן, עמק, גאודה וכו…)
  • אפשר להשתמש גם בסוגים אחרים של פסטה, אבל אז זמני ההכנה וכמות הנוזלים עלולים להשתנות… אני אוהבת לעבוד עם הספגטי הדק פשוט כי הוא נאפה יחסית מהר (וגם כי הוא נורא טעים!).

 

Share:

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *