סלמון עטוף בבצק עלים
סלמון עטוף בבצק עלים

מאפה בצק עלים קלוע עם סלמון

 

סלמון אני אוהבת מאוד. הוא מתאים להמון מתכונים, אפשר להכין אותו באינסוף דרכים וכולם אוהבים אותו. השילוב הסקנדינבי של סלמון גבינת שמנת ושמיר גם הוא חביב עלי מאוד. ואני נוטה לעשות בו שימושים רבים ומגוונים, רובם ממש לא סקנדינבים מסורתיים.

מאפה קלוע של בצק עלים אני מכינה המון. הוא חגיגי ומרשים וברגע שתופסים את העקרון של הקליעה הוא גם ממש פשוט להכנה (אני משתמשת בבצק קנוי ואיכותי על בסיס חמאה). אפשר לשדרך למאפה כזה אינסוף מילויים מתוקים או מלוחים.

לכבוד שבועות התחשק לי לשלב את המאפה הקלוע למילוי השילוש הסקנדינבי. זה דרש קצת מחשבה וכמה ניסיונות כדי שהבצק לא ירטב ויסמטט, כדי שהדג יהיה עשוי בדיוק במידה, הוספתי גם גרידת לימון לרעננות חמצמצה, וקצת תרד שמוסיף טעם נהדר, עוד טקסטורה לביס ועוד קצת גובה למאפה (כי אולי הגודל לא קובע , אבל הגובה כן).

המאפה יצא מהתנור שחום ורחני, פריך במחוץ עסיסי ונימוח מבפנים עם רמיזה רעננה ושבבה של קליפת לימון ושמיר וקרמיות משגעת מגבינת השמנת.

הריח משגע! נראה אתכם מתאפקים לא לטעום לפני שהאורחים מגיעים….

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

https://www.instagram.com/taharoni/

 

סלמון עטוף בבצק עלים
את שני החלקים החיצוניים של הבצק חותכים לרצועות אלכסוניות בעובי של כ1.5 ס"מ
סלמון עטוף בבצק עלים
על חלקו האמצעי של הבצק מפזרים את עלי התרד הקצוצים בשכבה אחידה
סלמון עטוף בבצק עלים
על גבי התרד מניחים את פילה הסלמון המזוגג
סלמון עטוף בבצק עלים
מורחים את גבינת השמנת על גבי פילה הסלמון בשכבה אחידה, ממליחים ומפלפלים, מפזרים את גרידת הלימון והשמיר הקצוץ על גבינת השמנת
סלמון עטוף בבצק עלים
קולעים את הבצק: מקפלים על גבי המילוי את רצועות הבצק פעם רצועה מימין ופעם רצועה משמאל (הרצועות צריכים להיסגר בחפיפה אחת על השניה)
סלמון עטוף בבצק עלים
מהדקים היטב את הרצועות האחרונות כדי שלא יפתחו באפייה
סלמון עטוף בבצק עלים
סלמון עטוף בבצק עלים

מצרכים לסלמון:

700 גר פילה סלמון ללא עור

4 כפות שמן זית

1/2 כוס מיץ לימון

1 כף דבש

1 שן שום כתושה

מלח

פלפל שחור

 

מצרכים למאפה:

500 גר בצק עלים על בסיס חמאה

500 ג' עלי תרד

100 גר גבינת שמנת

5 כפות עלי שמיר קצוצים

קליפה מגוררת מלימון 1

מלח

פלפל

 

להברשה:

1 ביצה

 

הוראות הכנה:

  • מחממים תנור לחום של 170 מעלות
  • ממליחים ומפלפלים את פילה הסלמון משני צדדיו
  • במחבת גדולה מחממים 4 כפות שמן זית
  • כשהשמן חם צורבים את הסלמון כ3 דקות מכל צד
  • בקערית מערבבים את מיץ הלימון, דבש ושום כתוש ומוסיפים למחבת
  • נותנים לסלמון להזדגג במיץ הלימון כ2-3 דק
  • מוציאים את הסלמון בזהירות לצלחת גדולה ומניחים בצד להתקרר
  • מניחים את עלי התרד בקערה
  • שופכים על עלי התרד מים רותחים וחולטים אותם כ30 שניות
  • מעבירים למסננת ושוטפים היטב במים קרים
  • סוחטים את עלי התרד היטב בידיים
  • קוצצים את עלי התרד ומחזירים למסננת
  • על משטח מקומח מרדדים את בצק העלים למלבן בעובי של כ5 מ"מ. מידות המלבן צריכות להיות גדולות ממידות הסלמון בכ- 5 ס"מ החלקו העליון והתחתון של הבצק ובכ7 ס"מ משני צדדיו
  • בעזרת סכין קטנה וחדה מסמנים בזהירות חלוקה של הבצק ל-3 חלקים שווים לאורך (לא חותכים, רק מסמנים!)
  • את שני החלקים החיצוניים של הבצק חותכים לרצועות אלכסוניות בעובי של כ1.5 ס"מ (הרצועות נשארות מחוברות לחלקו האמצעי של הבצק!!)
  • מסירים את הרצועה העליונה והתחתונה בשני הצדדים
  • מכניסים את הבצק לפריזר ל10 דק
  • מוציאים את הבצק מהפריזר
  • על חלקו האמצעי של הבצק מפזרים את עלי התרד הקצוצים בשכבה אחידה
  • על גבי התרד מניחים את פילה הסלמון המזוגג
  • מורחים את גבינת השמנת על גבי פילה הסלמון בשכבה אחידה, ממליחים ומפלפלים
  • מפזרים את גרידת הלימון והשמיר הקצוץ על גבינת השמנת
  • מקפלים על המילוי את השוליים העליונים והתחתונים של הבצק
  • קולעים את הבצק: מקפלים על גבי המילוי את רצועות הבצק פעם רצועה מימין ופעם רצועה משמאל (הרצועות צריכים להיסגר בחפיפה אחת על השניה)
  • מהדקים היטב את הרצועות האחרונות כדי שלא יפתחו באפייה
  • מעבירים את המאפה הקלוע לתבנית מרופדת בנייר אפייה
  • מורחים את המאפה בביצה טרופה
  • אופים כ-30 דק עד שהמאפה תפוח ושחום
  • מצננים מעט לפני שפורסים

 

הערות ושדרוגים:

  • בשביל שהקליעה תהיה קלה ותצא יפה חשוב לעבוד עם בצק קר. אם במהלך הקליעה נדמה לכם שהבצק מתרכך תכניסו אותו למספר דקות נוספות לפריזר.
  • מאותה סיבה חשוב להקפיד לקרר את הסלמון לפני שמניחים אותו על הבצק
  • חשוב לסחוט היטב את התרד כדי שלא ירטיב את חלקו התחתון של המאפה
  • אל תתפשרו על איכות בצק העלים. בצק עלים איכותי על בסיס חמאה עושה את כל ההבדל בין מאפה חביב למאפה משגע

 

 

 

Share:
  • 9593
  • 2
  • 3

2 thoughts on “סלמון עטוף בבצק עלים”

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *