סלמון במיסו
סלמון במיסו

ילדים מתים על סלמון! אל תסתכלו עלי ככה, אני שומעת את הצקצוקים שלכם… זה ממש לא רק הילדים שלי. הסלמון הוא ורדרד, מתקתק, רך ויודע לקבל על עצמו ה-כ-ל. למה שילדים לא יאהבו אותו? נכון שהמתכון של היום הוא סלמון עם מיסו, אבל אל תיבהלו. אני אומרת בביטחון: סלמון במיסו זו מנה שהילדים טורפים.

מיסו יש היום כבר ברוב הסופרים, וזה מצרך נהדר שיהיה בבית! הוא נשמר המון זמן (אחרי הפתיחה כדאי לשמור במקרר), ואפשר להכין ממנו רטבים נהדרים, וכמובן מרק מיסו (גם אותו ילדים טורפים, אבל נדבר על זה בפוסט אחר).

אז רגע לפני שאתם שוב נעמדים לטגן שניצלים, רגע לפני ששוב מכינים פסטה ברוטב אדום, תעשו טובה, תכינו סלמון במיסו… כי סלמון במיסו זה הכי קל בעולם, מערבבים בקערית, הופ לתנור ויש ארוחת ערב טעימה ובריאה ב10 דק עבודה.

 

סלמון במיסו
סלמון במיסו

רוצים עוד רעיונות למתכונים שהילדים יטרפו? נסו את המתכון שלי לעוף בלימון!

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

מצרכים:

4 נתחים של סלמון

 

מצרכים לרוטב:

2 כפות מחית מיסו בהירה

3 כפות דבש או מייפל

4 ס"מ שורש ג'ינג'ר מגורד

2 שיני שום כתושות

2 כפות סויה

1 כפית שמן שומשום

4 כפות מים רותחים

 

הוראות הכנה:

  • מחממים תנור לחום של 200 מעלות
  • בקערית מערבבים את מרכיבי הרוטב לרוטב חלק
  • טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך
  • שמים את הסלמון בתבנית חסינת חום
  • יוצקים על הסלמון את הרוטב
  • מורחים את הסלמון ברוטב היטב מכל הצדדים ומניחים אותו בתבנית כשהצד הוורוד בתוך הרוטב וצד העור כלפי מעלה
  • מכסים ומניחים בצד לחצי שעה
  • מכניסים לתנור לכ10-12 דק

הערות ושדרוגים:

  • אפשר כמובן להכין את הסלמון גם במחבת במקום בתנור…. אז אני ממליצה להתחיל במחבת עם מעט שמן, לצרוב את הסלמון מכל צדדיו, ואז להוסיף את הרוטב ולזגג.
  • אני אוהבת לאכול את הסלמון הזה עם אורז לבן, אבל כמובן שגם איטריות/פסטה או פירה יהיו כאן נהדרים. העיקר שיהיה משהו שיספוג את הרוטב.

 

Share:

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *