סלט תאנים וקולורבי
סלט תאנים וקולורבי

כבר הרבה זמן שלא עלה פה סלט… וסלטים אני דווקא אוהבת במיוחד. במשחק הזה ששואלים אם הייתי יכולה לאכול כל החיים רק משהו אחד מה הוא היה, לרוב אני עונה סלט. זה לא שאני לא אוהבת אוכל אחר… אתם הרי יודעים שאני זללנית לא קטנה ואוהבת כמעט הכל… אבל סלט טוב זה כל כך כייף בעיני, ואפשרויות הגיוון הן אינסופיות! אני אף פעם לא אשתעמם מלאכול רק סלט.

עכשיו עונת התאנים, ובמסגרת היותי זללנית אני זוללת תאנים בקצב מסחרר, מהר מהר לפני שתיגמר העונה. בתור ילדה ממש לא אהבתי תאנים, לא טריות, לא מיובשות ולא בכלל… המרקם היה לי מוזר, רך וגרגרי… לא הבנתי את הקטע.

מאז גדלתי, והחכמתי, והיום אני מתה על תאנים ומשתמשת בהן המון בבישול.

את הסלט הזה סלט עם תאנים וקולורבי אפוי הרכבתי במיוחד לכבוד התאנים היפות שהיו לי בבית… ומה אני אגיד לכם? הוא יצא משגע. מתקתקות של תאנים עם הנימוחות של הקולורבי האפוי, קיק קטן של חריפות מהפלפל וקרנצ'יות של האגוזים, והכל עטוף בויניגרט המפורסם שלי.

דרך נהדרת לפתוח את השבוע… לא?

 

רוצים עוד רעיונות למנות עם תאנים? נסו את המתכון שלי לקרפצ׳יו תאנים מ-3 מרכיבים

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

מצרכים:

2 קולורבי

1 ראש חסה קיסר

חופן ארוגולה

חופן עלי קייל

חופן עלי תרד

8-10 תאנים

1 פלפל ירוק חריף

חופן אגוזי מלך

 

מצרכים לויניגרט:

1/4 כוס שמן זית

1-2 כף חומץ בלסמי

מיץ מ1/2 לימון

1 שן שום כתושה

1 כף חרדל

1 כף דבש או מייפל

מלח

פלפל שחור

 

להגשה:

גבינת המאירי או פטה

 

הוראות הכנה:

  • מחממים תנור לחום של 200 מעלות
  • קולפים את הקולורבי ועוטפים כל אחד מהם בנייר כסף
  • אופים את הקולורבי עד שהם רכים אך עדיין מוצקים
  • מוציאים את הקולורבי מהתנור ומניחים בצד להתקרר
  • בנתיים מכינים ויניגרט: בבקבוק קטן מערבבים היטב את כל מרכיבי הויניגרט
  • טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך
  • כשהקולורבי בטמפרטורת החדר מרכיבים את הסלט
  • לקערה גדולה קורעים את כל עלי הסלט
  • פורסים את הפלפל שחריף דק מאוד ומוסיפים לקערה
  • חותכים את התאנים ל1/4 ומוסיפים לקערה
  • חותכים את הקולורבי ל1/8 ומוסיפים לקערה
  • יוצקים מהרוטב על הקערה ומערבבים היטב (הכי טוב לערבב עם הידיים)
  • מפזרים מעל את האגוזים ומפוררים מעל את הגבינה ומגישים מיד

 

הערות ושדרוגים:

  • אפשר את האפייה של הקולורבי להכין יום קודם
  • הויניגרט הזה מתאים לכל סלט והוא נשמר המון זמן במקרר… אפשר להכין כמות גדולה ולשמור בכלי אטום, וככה כל פעם שרוצים סלט יש כבר רוטב מוכן
  • אפשר לוותר על הפלפל החריך, למרות שאני חושבת שהוא נותן טוויסט חרפרף נהדר לסלט!
  • לגרסה טבעונית: מוותרים על הגבינה, וברוטב משתמשים במייפל במקום בדבש

 

Share:
  • 3902
  • 1
  • 0

1 thought on “סלט עם תאנים וקולורבי אפוי”

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *