סלט עוף ופומלה
סלט עוף ופומלה

סלט עוף ופומלה זה אחד הסלטים האהובים עלי!

סלטים כולם יודעים שאני אוהבת מאוד… (ומי שלא יודע שיסור במהרה לאינסטגרם שלי ויחפש את ההיילייט #כלערבסלטאחר). סלטים אסייתים חביבים עלי במיוחד. הם חריפים, מתוקים, חמוצים, מלוחים, נדיבים בעשבי תיבול רעננים, ממש בול סוג המאכלים שאני אוהבת ויכולה לזלול בכל שעה ביום.

ופומלה… הוי פומלה אהובתי. אני מתה על פומלה. כשהייתי קטנה והייתי באה לבית של סבתא שלי – סבתא דבורה, היינו יושבות במיטה שלה, רואות סרט או מפטפטות והיא הייתה מביאה מגש עם פומלה ויושבת וקולפת לי בסבלנות אין קץ את הפלחים. עוד פלח ועוד פלח שהיא הייתה מגישה לי, היינו מחסלות ככה פומלה שלמה.

אז כמו שאני אוהבת סלט עוף ופומלה זה סלט של שילובים, הוא משלב שתי אהבות שלי – סלטים ופומלה, ממש כמוני הוא קצת חריף, קצת מתוק, קצת חמוץ וקצת מלוח והוא מחבר את המזרח הרחוק עם סבתא שלי הפולנייה זכרונה לברכה.

לכו תכינו את הסלט הזה, הוא גם בול למזג האוויר המתחמם. רק אל תשכחו לשמור לכם בצד קצת פומלה ולאכול אותה על מגש במיטה מול סרט.

 

מחפשים רעיונות נוספים למתכוני סלטים? תנסו את המתכון שלי לסלט פאטוש עם קרעי פיתות

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

מצרכים:

300 ג' חזה עוף טחון

1 כף קורנפלור

1 כף רוטב דגים

3 כפות שמן תירס או חמניות

1/2 פומלה

1/2 כוס עלי נענע

1/2 כוס עלי כוסברה

1/2 כוס עלי בזיליקום

 

לרוטב:

5 כפות רוטב דגים

3 כפות מיץ ליים (או לימון)

3 ס"מ שורש ג'ינג'ר קלוף

2 שיני שום

1/2 פלפל צ'ילי אדום

1.5 כף סוכר חום או סוכר דקלים

 

להגשה:

חופן קשיו קלויים

1 צ'ילי אדום

 

הוראות הכנה:

  •  מערבבים את העוף הטחון עם הקורנפלור ורוטב הדגים.
  • בווק או מחבת רחבה מחממים 2 כפות מהשמן
  • כשהשמן חם מטגנים את העוף הטחון תוך ערבוב כ5 דק
  • מעבירים לקערה ומניחים בצד להתקרר
  • בינתיים מכינים את הסלט: קולפים את הפומלה, ומפרידים לפלחים. קולפים את הפלחים מהקליפה הלבנה העוטפת אותם, מפרקים אותם לפיסות בגודל של כ1 ס"מ ומעבירים לקערת ערבוב גדולה
  • מפרידים את העלים של עשבי התיבול מהגבעולים ומוסיפים לקערה עם הפומלה
  • מכינים את הרוטב: קוצצים דק את הג'ינג'ר, שום והצי'ילי ושמים בקערית
  • מוסיפים את יתרת מרכיבי הרוטב ומערבבים היטב
  • מרכיבים את הסלט: מוסיפים את העוף לקערה עם הפומלה ועשבי התיבול
  • יוצקים על הסלט את הרוטב ומערבבים היטב
  • מעבירים את הסלט לצלחת הגשה
  • קוצצים גס את הקשיו, פורסים את הצ'ילי לטבעות ומפזרים אותם מעל הסלט

 

הערות ושדרוגים:

  • אם זו לא העונה של הפומלה, אפשר להשתמש במנגו, אננס או פאפאיה
  • לגרסה צמחונית, וותרו על העוף או החליפו אותו בטופו
  • אפשר להוסיף לסלט איטריות מסוג שאוהבים (אני אוהבת להשתמש באיטריות שעועית)
Share:

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *