סלט סלמון "אחרי החגים"
סלט סלמון "אחרי החגים"

"אחרי החגים" אצלי אף פעם לא היה עניין גדול.. אני בדרך כלל מצליחה לשמור על אכילה מתונה בארוחות חג. אבל השנה… אני לא יודעת מה איתכם, אבל אני השנה הגזמתי.

תקופת החגים הזו עברה עלי באכילה מופרזת. כל הסגר בישלתי כמו אישה אחוזת דיבוק, ודווקא בגלל שהארוחות היו במתכונת מצומצמת במבחינת משתתפים רציתי שיהיה שפע על השולחן כדי שבכל זאת תהיה אווירה חגיגית.

אז השנה "אחרי החגים" נכנס אצלי ללקסיקון. אני רוצה אוכל קליל, כייפי, טעים ולא משמין. אוכל שהוא ההפך המושלם לאוכל של החגים.

אז תנו לי להציג בפניכם את הפתרון המושלם: סלט אסייתי עם סלמון מזוגג, או כמו שאני אוהבת לקרוא לו – סלט סלמון "אחרי החגים".

מרענן, קליל וכמעט בלי שמן הסלט הזה הוא אחד הסלטים האהובים עלי. הוא טעים במיוחד, הוא רענן ומלא טעמים וטקסטורות והכייף זה שאפשר לגוון אותו עד אינסוף ובגדול להשתמש בכל ירק או עלה יתום שנשאר לכם במקרר. הוא יכול להיות תוספת נהדרת לארוחה, או להפוך לארוחה בפני עצמו.

סוד הקסם של הסלט טמון ברוטב שלו ובעובדה שאני מקפידה על כמות נדיבה של עשבי תיבול – נענע כוסברה ובצל ירוק, אפשר גם להוסיף בזיליקום אם רוצים. אז למרות שאני הראשונה לחפש גיוונים ושדרוגים למתכונים הפעם אני ממליצה רק בעניין הזה להקפיד ולהיצמד למתכון המקורי.

חוץ אחרי שנצמדים למתכון של הרוטב, ומקפידים על כמות נדיבה של עשבי תיבול אפשר להתחיל להתפרע ולגוון, המתכון שלי היום הוא עם סלמון מזוגג שמשתלב מושלם בטעמים האסייתים של הסלט אבל אפשר לגמרי להמיר את הסלמון גם בעוף בטופו או בכל תוספת אחרת שמתחשק לכם. אפשר כמובן לגוון בירקות שמכניסים פנימה ועם תספות שלא כתתבתי כאן (אבל בחייאת תשמרו על הקו האסייתי טוב?), למשל איטריות מסוגים שונים, בוטנים קצוצים או קשיו, אפילו קוביות של אננס יכולות לעבוד פה ולתת מתקתקות נהדרת, אצות נורי שיתנו פה פריכות נחמדה, אפונה וואסבי שתיתן קרנץ וגם חריפות עוקצנית.

אז קדימה, תפתחו את המקרר, תשלפו ירקות, תכף זמן לארוחת צהרים.

 

רוצים עוד רעיונות לסלט אסייתי? תנסו את סלט איטריות שעועית עם סלמון ומנגו

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

https://www.instagram.com/taharoni/

 

מצרכים לסלט:

400 גר אפונת שלג (סנאופיס)

1/2 חבילת נבטים סינים

3 מלפפונים

6-7 צנוניות

1/2 צרור נענע

1/2 צרור כוסברה

4 גבעולי בצל ירוק

1 פלפל צ'ילי אדום

 

מצרכים לסלמון:

250 גר פילה סלמון

3 כפות שמן זית

2 כפות רוטב סויה

2 כפות מירין

1 כף דבש

3 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי מגורד בפומפייה דקה (אפשר גם לקצוץ דק)

1 שן שום כתושה

 

מצרכים לרוטב:

3 כפות מירין

3 כפות רוטב סויה

1 כפית שמן סומסום

1 כף דבש

מיץ וקליפה מליים 1

4-5 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי מגורד בפומפייה דקה (אפשר גם לקצוץ דק)

2 שיני  שום כתושות

 

הוראות הכנה:

  • מכינים את הירקות לסלט: קוטמים לאפונה את שני הקצוות ושמים בקערה גדולה
  • יוצקים על האפונה מים רותחים וחולטים אותה כדקה
  • מסננים, שוטפים היטב במים קרים ומעבירים לקערה גדולה
  • מוסיפים לקערה את הנבטים
  • פורסים את המלפפונים לפרוסות אלכסוניות ומוסיפים לקערה
  • פורסים את הצנוניות לפרוסות דקות ומוסיפים לקערה
  • מפרידים את העלים של הנענע והכוסברה מהגבעולים ומוסיפים לקערה
  • פורסים את הבצל ירוק והצילי לפרוסות אלכסוניות דקות ומוסיפים לקערה
  • מכינים את הסלמון: חותכים את הסלמון לקוביות בגודל של כ3 ס"מ
  • בקערית מערבבים את הסויה, מירין, דבש ג'ינג'ר ושום
  • במחבת מחממים 3 כפות שמן זית
  • כשהשמן חם צורבים את קוביות הסלמון כדקה מכל צד
  • מוסיפים למחבת את תערובת התיבול ומזגגים את קוביות הסלמון מכל הצדדים עד שהן מצופות בזיגוג באופן אחיד
  • בקערית מערבבים את מרכיבי הרוטב
  • יוצקים את הרוטב לקערת הסלט ומערבבים היטב
  • מעבירים את הסלט לצלחת הגשה ומסדרים עליו את קוביות הסלמון המזוגג
Share:

2 thoughts on “סלט סלמון "אחרי החגים"”

  1. עשיתי את הסלט ושידרגתי באספרגוס אבוקדו ושועית ירוקה סלט פיקנטי טעים ומהנה .
    תודה רבה על המתכון .

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *