סופגניות קלאסיות
צילום: שי נייבורג

אני לא חולת סופגניות. אני בכלל מהמחנה של הלביבות. אבל אם כבר סופגניות אז שיהיו סופגניות קלאסיות עם ריבת תות ואם אפשר להכין אותן כעצמי בבית אפילו יותר טוב!

חוץ מזה שצריך סבלנות כשמכינים סופגניות ביתיות (כי חורף ולבצק לוקח יותר זמן לתפוח), סופגניות ביתיות זה ממש לא מסובך כמו שנדמה לכם.. זה די פשוט וממש כייף להכנה! ואם כבר סופגנייה אז סופגניות קלאסיות שיוצאות מהשמן הרותח ישר לצלחת שלכם.

רוצים רעיון גם ללביבות משודרגות? תנסו את רושטי

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

https://www.instagram.com/taharoni/

 

מצרכים:

1 ק"ג קמח שמרים

100 גר (2\1 כוס) סוכר

360 מ"ל (1.5 כוס) מים קרים

3 ביצים גדולות

75 גר חמאה רכה חתוכה לקוביות

קליפה מגוררת מלימון 1

1 כפית תמצית וניל

1 כף ברנדי או וויסקי

1 כפית מלח

 

לטיגון:

שמן תירס או שמן חמניות

 

למילוי:

ריבת תות

 

לבזיקה:

אבקת סוכר לבזיקה

 

הוראות הכנה:

– שמים את כל מרכיבי הבצק במיקסר ומערבלים כ7 דק עד לקבלת בצק חלק וגמיש

– מכסים את הקערה ומניחים בצד במקום חמים לתפיחה לכ45 דק או עד הכפלת הנפח של הבצק.

– מחלקים את הבצק לחלקים שווין (אני אוהבת לשקול חתיכות של 50-60 גר)

– מכדררים כל חלק לכדור

– מניחים את כל הכדורים על מגש מרופד בנייר אפייה, מכסים במגבת לחה ומתפיחים שוב כ30-45 דק

– מחממים את השמן בסיר גדול (אם יש לכם מד חום זה הזמן להשתמש בו – השמן צריך להיות בטמפ' של 170 מעלות).

– מטגנים את הסופגניות כ3 דק מכל צד (שימו לב לא לטגן יותר מדי סופגניות בכל נגלה)

– מעבירים את הסופגניות המטוגנות לנייר סופג ומניחים להם להתקרר מעט

– מזריקים לכל סופגניה ריבת תות

– בוזקים מעל אבקת סוכר

 

הערות ושדרוגים:

  • האלכוהול שבבלילה הוא לא חובה אבל הוא עוזר לסופגנייה לספוח פחות שמן בטיגון אז אני ממליצה לא לוותר עליו…
  • אם אין מד חום, אפשר לדעת שהשמן חם אם טובלים בו ידית של כף עץ או שיפוד עץ וסביב העץ נוצרות בועות קטנות)
  • אפשר כמובן למלא את הסופגניות בכל מילוי אחר שאוהבים

 

Share:
  • 1100
  • 0
  • 0

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *