סופגניות פיצה
סופגניות פיצה

יש אינספור מתכונים לסופגניות. ובכל מאפייה ובית קפה תמצאו אינספור סוגים של סופגניות, מספוגניות פושטיות (אבל הכי טעימות) עם ריבה, ועד סופגניות קינוח מפונפנות (יש אפילו סופגניות מזהב).

ועם כל הסופגניות האלו מסביב אני בכלל חושקת בפיצה. אז החלטתי להשתולל, כי בחנוכה זה ידוע שלא סופרים קלוריות, והמוטו הוא "אם כבר אז  כבר", והכנתי סופגניות מלוחות – סופגניות פיצה.

כי בעצם כשחושבים על זה, מה יכול להיות רע בבצק שמרים תפוח ושמנמן ממולא בגבינות מותכות נמתחות ורוטב פיצה מתובל וכל התענוג הזה מטוגן רחמנא ליצלן בשמן עמוק…?

סופגניות פיצה
סופגניות פיצה

אז בואו אני אגיד לכם: כלום, כלום לא רע בשילוב הזה, למעשה השילוב הזה הוא מטריף חושים, ואני שואלת את עצמי איך לא חשבתי על זה קודם….

אז מזל (או אולי חבל?) שהחג הזה נפרש על פני 8 ימים, תאכלו את הסופגניות שלכם, איזה שאתם אוהבים – פושטיות עם ריבה, מפונפנות או עם זהב. אבל תשמעו לי ואל תפספסו את הלהיט החדש של חנוכה:

סופגניות פיצה

 

מעדיפים סופגניות יותר מהירות? תנסו את סופגניות ריקוטה קטנות ומטריפות

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

https://www.instagram.com/taharoni/

 

לבצק:

500 גר קמח לבן

1.5 כף שמרים (12 גר)

4 כפות סוכר לבן

2 ביצים

1 כוס חלב

40 ג חמאה

מעט מלח

 

למילוי:

200 גר גבינה קשה מגוררת (גאודה / עמק / מוצרלה / צהובה / אמנטל וכו)

2 כפות רכז עגבניות

1 כפית אורגנו

1/2 כפית סוכר

2 שיני שום כתושות

מלח

פלפל שחור

 

הוראות הכנה:

– בסיר קטן שמים את החלב והחמאה ומבשלים על שהחמאה נמסה לתוך החלב

– מורידים מהאש ומניחים בצד להתקרר מעט

– בנתיים מערבבים בקערה (או בקערת המיקסר) את יתר מרכיבי הבצק ומערבבים

– מוסיפים את תערובת החלב והחמאה לקערה ולשים היטב כ10 דק לפחות עד לקבלת בצק אחיד וגמיש )זה בסדר גמור אם הוא נשאר מעט דביק)

– מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים הצד להתפחה

– בנתיים מכינים את המילוי: בקערית מערבבים את מרכיבי המילוי, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך

– כשהבצק הכפיל את נפחו, שוקלים מהבצק חתיכות במשקל של 50 ג׳

– מגלגלים כל חתיכת בצק לכדור

– מרדדים כל כדור לעיגול במק שטוח

– במרכז כל עיגול מניחים תלולית נדיבה של מילוי

– סוגרים את עיגולי הבצק סביב המילוי ומהדקים היטב

– מסדרים את כל כדורי בצק במרווחים זה מזה על גבי ריבועים של נייר אפייה

– מברישים היטב כל כדור בשמן

– מכסים את הכדורים במגבת, ומניחים במד להתפחה

– מחממים את השמן על אש נמוכה-בינונית, לטמפרטורה של 170 מעלות

– כשהכדורים הכפילו את נפחם והשמן חם מכניסים את הסופגניות לשמן (את ריבועי נייר האפייה מוציאים מהשמן בזהירות בעזרת מלקחיים)

– מטגנים כל סופגנייה כ2-3 דק מכל צד עד להזהבה

 

הערות ושדרוגים:

  • ההתפחות (שתיהן) הן חשובות מאוד, אם לאמתפיחים כמו שצריך הסופגניות יוצאות דחוסות, כבדות ולא טעימות. עכשיו חורף ההתפחה לוקחת זמן, תהיו סבלניים.
  • הטמפרטורה של השמן חשובה. אם השמן חם מדי הסופגניות ישרפו מבחוץ וישארו לא עשויות מבפנים, לעומת זאת אם השמן קר מדי הסופגניות סתם סופגות שמן יוצאות שמנוניות
  • אם אין לכם מד חום, הדרך הכי טובה לדעת שהשמן בטמפרטורה נכונה היא לטבול בשמן שיפוד עץ, אם נוצרות סביב השיפוד בועות קטנות – סימן שהשמן חם
  • אפשר לגוון בגבינות שמהן מכינים את המילוי, ואפשר כמובן כמו בפיצה להשתולל עם תוספות שאוהבים (זיתים, תירס, בצל, פטריות, חריף וכל דבר אחר שאתם אוהבים על הפיצה שלכם)
Share:

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *