נודלס ברוטב טחינה אסייתי
נודלס ברוטב טחינה אסייתי

לפני 11 שנים, אי שם ב2010 נסעתי עם אבא שלי לצילומי העונה הראשונה של "המסע המופלא". היינו חודש בדרכים, מסע על דרך המשי, בסין ובבוכרה.

זה היה מסע מופלא, טיול מרתק, חוויה מופלאה. וברור שהאוכל היה נהדר… הרי לשם כך התכנסנו.

אני הייתי עוזרת הפקה, וחלק מהמשימות שלי מתוקף התפקיד היה להיות הכח החלוץ. בזמן שהצוות צילם במקום אחד אני וגיל (המפיק הקולינרי של העונה) היינו מכתתים רגלינו ללוקיישן הבא בתור, בשביל לבדוק שהוא עומד בדרישות.

במילים פשוטות: היינו מקדימים לכל מקום וטועמים את האוכל לפני שהצוות מגיע לצלם, לוודא שהאוכל מספיק טעים, שהמקום מספיק מעניין, שהוא באמת עונה על הדרישות של הסיפור שהתכנית מנסה לספר.

זה היה מסע מופלא, טיול מרתק, חוויה מופלאה.

אכלנו במסעדות פאר, ובחורים נידחים, בדוכנים בשוק ואצל אנשים בבית. קשת שלמה של טעמים, צבעים, ריחות, חוויות, זכרונות.

באמת שאכלנו המון אוכל טעים, ועדיין, היום, 11 שנים אחרי אותו מסע, אחת המנות שאני הכי זוכרת, שכבר אז הדהימה אותי כשטעמתי אותה, הייתה דווקא אחת המנות הכי פשוטות שאכלנו.

נודלס ברוטב טחינה אסייתי. כן. אל תראו כל כך מופתעים… הישראלים לא המציאו את הטחינה… אמנם בסין לא קוראים לה "טחינה" אלא "מחית סומסום", אבל מדובר באותו מצרך בדיוק.

באותו יום צילמנו דוכן קטן, בשוק, שמגיש רק מנה אחת – את האיטריות האלו. איטריות ביצים דקיקות עם רוטב טחינה מתובל נהדר מעל, והשוס? האיטריות בטמפרטורת החדר. זו מעין מנה קרה או אולי אפילו אעיז ואקרא לא סלט.

נתתי ביס, ונפלה לי הלסת… זה היה כל כך פשוט, כל כך טעים, רוטב טחינה מתובל, עם טעמים אסייתים מובהקים, מאוזן בצורה מושלמת, על איטריות דקיקות.

אני כותבת ואני מרגישה שהמילים לא מצליחות לתאר מספיק טוב את החוויה, ואולי במרחק הזמן שעבר גם הזכרונות מעצימים את כל התחושות….

ובכל זאת, עברו 11 שנים, אכלתי המון דברים בזמן הזה, ועדיין אני לא שכחתי את הדוכן הקטן הזה, ואת האיטריות הנהדרות שאכלנו בו.

 

רוצים עוד רעיונות למנות נודלס נהדרות? נסו את המתכון שלי לנודלס עם עוף ופטריות כמו בין יאנג

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

מצרכים:

200 ג' איטריות ביצים (או כל סוג איטריות שאוהבים)

 

לרוטב:

1/3 כוס טחינה גולמית

3 כפות רוטב סויה

1/2 כף חומץ תפוחים/חומץ בן יין

2 כפות שמן סומסום

3 ס"מ ג'ינג'ר טרי מגורד

1/4 כוס מים קרים

מלח

 

להגשה:

3 כפות סומסום

בצל ירוק

צ'ילי אדום

 

הוראות הכנה:

  • מרתיחים מים עם מעט מלח בסיר גדול
  • מכינים את הרוטב: בקערה מערבבים את כל מרכיבי הרוטב לתערובת אחידה
  • טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך
  • קולים את הסומסום: קולים את הסומסום במחבת יבשה כ3 דק תוך ערבוב, עד שהסומסום מזהיב
  • מבשלים את האיטריות במים הרותחים לפי הוראות היצרן
  • מסננים את האיטריות ושוטפים היטב במים קרים
  • מערבבים היטב את הרוטב עם האיטריות
  • פורסים לטבעות דקות את הבצל הירוק והצ'ילי
  • מפזרים על האיטריות סומסום קלוי, טבעות בצל ירוק וצ'ילי

 

הערות ושדרוגים:

  • קוראים למתכון נודלס ברוטב טחינה אסייתי, אני לא מפרטת איזה נודלס, כי אפשר להשתמש בכל סוג איטריות שאוהבים: איטריות ביצים, איטריות אורז, איטריות שעועית או אפילו ספגטי
  • אם רוצים להוסיף פיקנטיות לרוטב, אפשר להוסיף לתוכו צ'ילי קצוץ או שמן צ'ילי, או בעצם כל סוג חריף שאתם אוהבים
Share:

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *