מרק דגים אסייאתי מושלם
צילום: שי נייבורג

שמעתם את הגשם…? מה תגידו על קערת מרק? ולא סתם מרק…  מרק דגים אסייאתי מושלם!כשהטמפרטורות בחוץ יורדות, והגשם דופק לי על החלונות אני ישר ישר רצה להכין מרק. כן, כזו אני, חולת מרקים.

האמת? מרק מבחינתי הוא ממש לא מאכל רק של חורף. יש מרקים (ולאו דווקא מרקים קרים כמו גספצ'ו) שהם בעיני ממש ממש אוכל מושלם גם בקיץ. מרק עוף למשל הוא אוכל מבחינתי מושלם לכל השנה וכמעט תמיד יש לי סיר של מרק עוף במקרר. דווקא משהו בקערת אוכל שמבוססת על נוזלים נראה לי בול כמו משהו שכייף לאכול בקייץ, זה מרווה, זה קליל בבטן, ואם הסיר כבר מוכן מראש במקרר ורק צריך לחמם אותו זה גם חוסך לי עמידה ממושכת של בישולים מעל כיריים לוהטים ביום קיץ חם.

מרקים אסייתים למיניהם הם עוד דוגמה מצויינת בעיניי למרקים שכייף לאכול כל השנה בלי קשר לטמפרטורה בחוץ. יש המון סוגים של מרקים כאלו, שרובם מתבססים על ציר מתובל (עם או בלי חלב קוקוס), איטריות כלשהן, ירקות ועשבי תיבול ותוספת (דג, בשר, עוף או טופו). בעצם מדובר בארוחה שלמה בקערה אחת.

אני חובבת בעיקר מרקי דגים אסייתים כמו לאקסה מזלית או טום יאם תאילנדי, ואם ניתנת לי האפשרות לבחור בין שלל מרקים סביר שאבר באופציה הדגית.

המרק במתכון הזה הוא לא מתכון קלאסי. הוא מעין פיוז'ן שלי לשלל מתכוני מרקים מסוגים שונים וממדינות שונות שניסיתי. בסוף לקחתי את הדברים האהובים עלי מכל מתכון וחיברתי אותם למרק אחד, מתובל, מתקתק, מלוח, חריף, עם עשבי תיבול רעננים ונתחי דג עסיסיים.

ואל תיבהלו מרשימת המצרכים. זה רק נראה ארוך, וזה מה שיוצר עומק טעמים משגע כיאה למרק אסייתי משובח. התהליך עצמו הוא די קצר ופשוט.

והתוצאה? מרק שכייף לאכול בכל מזג אויר, ארוחה שלמה בקערה.

 

רוצים עוד רעיונות למרקים כייפים? תנסו את המתכון שלי למרק עגבניות שאוכלים עם אורז

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

מצרכים למחית תיבול:

3 כפות שמן תירס

3-4 שיני שום קלופות

3 בצלצלי שאלוט קלופים

8 ס"מ שורש ג'ינג'ר קלוף

1 פלפל צ'ילי אדום

2-3 ס"מ שורש כורכום טרי קלוף או 1 כפית כורכום

1 כף מחית קארי צהוב

קליפה ומיץ מליים 1

1 כף סוכר חום

2 כפות רוטב דגים

 

מצרכים למרק:

3 כפות שמן תירס

4-5 בצלצלי שאלוט קלופים וקצוצים דק

4 כוסות מים או ציר דגים

2 פחית קרם קוקוס

3 כפות רוטב דגים

2 כפות סוכר חום

1 גבעול למון גראס

2-3 חתיכות שורש גלנגל

2-3 עלי כפיר ליים

4 פילה דג ים לבן ללא עור חתוך לקוביות

 

להגשה:

400 גר איטריות אורז מבושלות

חופן עלי כוסברה

חופן עלי בזיליקום

חופן עלי נענע

חופן נבטים

1 צילי אדום פרוס

 

הוראות הכנה:

  • מכינים את מחית התיבול: שמים במעבד מזון את כל מרכיבים המחית וטוחנים היטב למחית חלקה ואחידה
  • מכינים את המרק: בסיר גדול מחממים את השמן כשהשמן חם מוסיפים את השאלוט הקצוץ ומטגנים כ2-3 דק עד שהוא הופך שקוף
  • מוסיפים לסיר את מחית התיבול ומטגנים כ3-4 דקות
  • מוסיפים לסיר את יתרת מרכיבי המרק מלבד הדג ומביאים לרתיחה.
  • מנמיכים את האש ללהבה הנמוכה ביותר, מכסים את הסיר ומבשלים כ30 דק.
  • טועמים את המרק ומתקנים תיבול במידת הצורך
  • מוסיפים את קוביות הדג לסיר ומבשלים כ10 דק נוספות.
  • מרכיבים את המרק: מחלקים את האיטריות לקעריות אישיות
  • יוצקים לכל קערית מהמרק עם קוביות הדג
  • מניחים במרכז כל קערה תלולית נאה של עשבי תיבול, נבטים וצילי פרוס

 

הערות ושדרוגים:

  • אפשר לצרוב את הדג במחבת (כפילה שלם או כקוביות) במקום לבשל אותו במרק.
  • אפשר להשתמש בתוספות אחרות במקום הדג (עוף, טופו וכו'…)
  • אפשר לוותר על הדג ואז המרק הוא טבעוני לגמרי
  • אפשר להשתמש בכל בסוג אחר של איטריות שאוהבים
  • אפשר כמובן לקנות מחית תיבול מוכנה בחנויות שמתמחות במוצרי מזון מהמזרח ואז לדלג על שלב הכנת מחית תיבול ביתית
  • לגרסה טבעונית: מחליפים את הדג בטופו, ואת רוטב הדגים ברוטב סויה

 

Share:
  • 7219
  • 7
  • 1

7 thoughts on “מרק דגים אסייאתי מושלם”

  1. המתכונים נפלאים,תמיד עושים חשק להכין. מעוניינת לקבל למייל שלי את המתכונים שלך.תודה

    1. היי! בשביל לקבל את המתכונים למייל צריך להירשם לניוזלטר… זה אפשרות להירשם בתחתית הדף הראשי של האתר.

    1. כמו בכל מתכון בו מציעים את האפשרות של ציר, הציר מעמיק את הטעמים של המנה… אבל זה ממש לא חובה. גם עם מים המרק הזה יוצא פנטסטי!
      בשביל להכין ציר דגים צריך עצמות וראש של דג ואיזה ירקות ותבלינים שאוהבים, צריך לבשל הכל יחד כשעתיים ואז לסנן.

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *