מרק בצל חלומי
מרק בצל חלומי

מרק בצל זה הכי חורפי שיש. זה חם, טעים, מפנק, קצת מתקתק, קצת עוקצני, בול קערה להתכרבל איתה כשקר.

נורא קל להכין מרק בצל… לא צריך פה שום מרכיבים מיוחדים… רק טיפונת של סבלנות, כי הסוד למרק בצל מוצלח זה לקרמל את הבצלים היטב, ממש עד להשמחה. זה מה שנותן למרק את הטעם העמוק והצבע השחום. והפעם בניגוד גמור לגישה הקולינרית שלי אני מפצירה בכם לעבוד לפי המתכון, לא לחפף ולא לאלתר. הפעם זה קריטי, בשביל מרק מושלם להיצמד למתכון בדיוק.

אז עכשיו כשמתחיל להתקרר, זה הזמן, תכינו לכם סיר כזה של מרק בצל צרפתי קלאסי, זה הכי שיק! וזה הכי קרוב שנגיע לצרפת בתקופה הקרובה.

 

רוצים עוד רעיונות למרקים? תנסו את מרק ירקות חורפי

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם! https://www.instagram.com/taharoni/

 

מצרכים:

75 ג חמאה

8-10 בצלים

1 כף עלי טימין

חצי כוס יין לבן יבש

1 כף קורנפלור

8 כוסות ציר עוף / מים

מלח

פלפל שחור

 

להגשה:

קרוטונים או לחם לבן פרוס

גבינת גורייר מגורדת

 

הוראות הכנה:

  • פורסים את הבצלים לחצאי טבעות דקות בעזרת מנדולינה או סכים חדה
  • בסיר גדול ממיסים את החמאה
  • מוסיפים את הבצל והטעימים ומטגנים על להבה נמוכה 45-60 דק תוך ערבוב עד שהבצלים רכים ושחומים
  • מוסיפים את היין וממשיכים לבשל עוד 10 דק
  • מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים היטב, חשוב שלא יהיו גושים של קורנפלור
  • מוסיפים את הציר, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה
  • מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים שעה
  • לפני ההגשה מחממים תנור לחום של 200 מעלות
  • מחלקים את המרק לקערות
  • מניחים על כל קערה קרוטונים, ועליהם גבינה גורייר מגוררת
  • מכניסים לתנור לכמה דק עד שהגבינה נמסה

 

הערות ושדרוגים:

  • על מרק בצל צרפתי קלאסי שמים פרוסת טוסט (מבגט כמובן) ועליה את הגבינה ומכניסים לתנור עד שהגבינה נמסה. אני אוהבת להשתמש בקרוטונים או בקוביות של טוסט כי זה יותר נח לאכילה עם הכף… אפשר ככה ואפשר ככה.
  • במקום גורייר אפשר להשתמש בכל גבינה קשה שאוהבים, אני ממליצה להשתמש בגבינה מעט חריפה כמו פרמזן, אולד אמסטרדם וכו הטעמים החרפרפים של הגבינה מאזנים יפה את המתקתקות של המרק.
  • אם אין לכם ציר אפשר להשתמש במים במקום, אז אני ממליצה להוסיף למרק גם 2-3 עצמות מח שיתנו עוד עומק של טעמים
Share:

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *