מצרכים:

2 צרורות של עלי מנגולד

1.5  כוסות אורז

500 ג חזה עוף טחון

1 צרור כוסברה

1 צרור שמיר

1/2 צרור עלי נענע

2  עגבניות

1  בצל לבן

3 שיני שום

קליפה מגוררת מלימון 1

מלח

פלפל שחור

 

לרוטב:

1/4 כוס שמן זית

1 כרשה

8-10  שיני שום שלמות

מיץ מ2 לימונים

כפית סוכר

מלח

פלפל שחור

מים/ציר עוף

 

הוראות הכנה:

  • משרים את האורז בקערה גדולה עם מים קרים כ30 דק
  • שוטפים היטב את עלי המנגולד
  • חותכים למנגולד את הגבעולים הלבנים ושומרים בצד
  • בסיר גדול עם הרבה מים רותחים חולטים את עלי המנגולד כ30 שניות ומעבירים לקערה עם מי קרח
  • בזמן שהמנגולד מתקרר מכינים את המילוי:
  • קוצצים את עשבי התיבול (כוסברה, שמיר, נענע)
  • קוצצים גם את העגבניות, בצל ושום
  • בעקרה גדולה מערבבים את כל מרכיבי המילוי לתערובת אחידה
  • מסננים את עלי המנגולד
  • על משטח עבודה נקי פורסים עלה מנגולד
  • בחלק התחתון של העלה שמים תלולית מילוי
  • מגלגלים את העלה מלמטה כלפי מעלה כך שהעלה מכסה את תלולית המילוי, ועוצרים.
  • מקפלים את צידי העלה כלפי מרכז העלה על גבי התלולית
  • ומסיימים את הגלגול של העלה כלפי מעלה
  • חוזרים על הפעולה עם כל העלים
  • מכינים את הרוטב:
  • פורסים את הכרשה וגבעולי המנגולד לפרוסות בעובי של כ1 ס"מ
  • בסיר רחב ונמוך שמים את השמן זית
  • כשהשמן חם מוסיפים את הכרשה שיני שום וגבעולי המנגולד ומטגנים כ3-4 דק
  • מוסיפים מים, מיץ לימון, סוכר, מלח ופלפל שחור ומביאים לרתיחה
  • מסדרים את עלי המנגלד בצפיפות סביב סביב בתוך הרוטב (הרוטב צריך להגיע בערך חצי ס"מ מעל הממולאים)
  • (אם נשאר מילוי אפשר לפזר אותו בין העלים הממולאים בתוך הרוטב)
  • חותכים נייר אפייה לעיגול בקוטב הסיר ומכסים איתו את התבשיל.
  • מניחים על נייר האפייה צלחת הפוכה (הצלחת משמשת כמעין משקולת ששומרת את הנייר ואת העלים המגולגלים שלא יתרוממו)
  • מכסים את הסיר עם מכסה, מנמיכים את האש ומבשלים כ60 דק.

 

 

אפשר לעשות גרסה טבעונית משגעת לא פחות: פשוט מורידים מהמתכון את העוף!

Share:

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *