מלנזנה - חצילים אפויים עם גבינות
מלנזנה - חצילים אפויים עם גבינות

אם יש דבר אחד שהילדים שלי לא אוכלים זה חצילים. פראיירים. חצילים זה אחד הדברים הטעימים בעיני!! כשחשבתי על מנה לשבועות השנה, ידעתי שפסטות, מאפים ועוגות גבינה יש בשפע. ואז נזכרתי במלנזנה שאכלנו בפסח האחרון בטיול המשפחתי לאיטליה וידעתי אני חייבת להכין מלנזנה בדחיפות…

תהיו איתי רגע.

 

שכבות שכבות של חצילים, גבינות ורוטב!
שכבות שכבות של חצילים, גבינות ורוטב!

 

שכבות שכבות של אושר: חציל שחום, עם רוטב עגבניות משובח, גבינה נמסה, בזיליקום ופרורי לחם לקרנץ… מה צריך יותר מזה? אני רק חושבת על זה ובא לי צלחת כזו עכשיו, ממש עכשיו לארוחת צהרים. חבל שהתבנית הזו של המלנזה חוסלה כבר מזמן.

כל הקסם של המנה הזו הוא בפשטות שלה. לפעמים, הדבים הכי טובים בחיים זה הדברים הכי פשוטים.

חג שמח!

 

 

 

רוצים עוד רעיונות למנות לשבועות? נסו את עוגת גבינה של סבתא דבורה.

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

מצרכים:

3 חצילים

1/4 כוס שמן זית

1 בקבוק מחית עגבניות חלקה של צ'ריו

1 כף רכז עגבניות של צ'ריו

1 כפית שום כתוש

100 ג מוצרלה מגורדת

100 ג פרמזן מגורדת

1/2 כוס פרורי לחם

חופן עלי בזיליקום

מלח

פלפל שחור

 

הוראות הכנה:

  • מחממים תנור לחום של 250 מעלות
  • מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה
  • פורסים את החצילים לפרוסות בעובי של כ1 ס"מ
  • בעזרת סכין חדה, חורצים 2-3 חריצים במרכז כל פרוסת חציל
  • מורחים את פרוסות החציל בשמן זית משני הצדדים, ממליחים ומפלפלים ומסדרים בתבנית
  • אופים את החצילים כ20-25 דק עד שהם שחומים
  • מנמיכים את חום התנור ל180 מעלות
  • מכינים את הרוטב: בקערה מערבבים את מחית העגבניות, רכז העגבניות, שום כתוש מלח ופלפל
  • מרכיבים את המלנזנה: יוצקים מ2/3 מכמות הרוטב לתבנית חסינת חום
  • מסדרים פרוסות חציל בשכבה אחידה בתוך הרוטב
  • על כל פרוסת חציל מורחים מעט מהרוטב שנותר
  • מפזרים על כל פרוסת חציל מעט פרורי לחם
  • מניחים על כל פרוסת חציל עלה בזיליקום
  • מפזרים  על כל פרוסת חציל משני סוגי הגבינה
  • חוזרים על סדר הפעולות על כל החצילים שנותרו (מסדרים בשכבות: חציל, עליו רוטב, פרורי לחם, בזיליקום ושני סוגי גבינה)
  • אופים כ15-20 דק עד שהגבינה מבעבעת וזהובה

 

הערות ושדרוגים:

  • אפשר לטגן את החצילים במקום לאפות
  • למרות שמלנזנה קלאסית היא רק מחצילים, אפשר לשלב בפנים שכבות של ירקות נוספים (פרוסות עגבנייה, קישוא או כל ירק אחר שבא לכם)
  • אני אוהבת לסדר את המלנזנה כמו מגדלים, אבל אפשר לסדר אותה ממש כמו לזנייה (כלומר לרפד את התבנית בשכבות החצילים) ואחרי האפייה לחתוך מהמאפה פרוסות
  • קצת חריף זה תמיד רעיון טוב
  • המתכון בשיתוף צ'ריו
Share:
  • 5505
  • 2
  • 3

2 thoughts on “מלנזנה”

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *