מוקפץ שחייבים שכל בית
מוקפץ שחייבים שכל בית

אי אפשר לחשוד , שבבית שלי לא אכלו אוכל אסייתי. אני גדלתי עם האוכל הזה. אבא שלי בישל המון אוכל אסייתי, היו לו מסעדות סיניות ומנות אסייתיות מכל הסוגים היו עניין שבשגרה אצלנו בבית הרבה לפני שזה היה כל כך נפוץ. גם מוקפץ. למרות שאף פעם לא קראו לזה "מוקפץ" אצלנו…

אבל את המוקפץ הזה, שהוא הכי פשוט והכי טעים, לא הכינו אצלנו בבית. זה מוקפץ שהכרתי במקום אחר…

בגיל 16, בטיול השנתי של כיתה י, הכרתי חברה. שתינו היינו בטיול, והתגעגענו לאמא. התחלנו לדבר, גילינו נפש תאומה, ועד היום קרוב ל20 שנה אחרי, דניאל ואני עדיין חברות הכי טובות.

באותו טיול שנתי היינו בלתי נפרדות, עשינו הכל יחד. גדלנו בבתים אחת של השנייה. ואצלה, אכלתי את המוקפץ הזה.

אמא של דניאל – זמי, הייתה מכינה כמה מנות קבועות שיהיו לנו במקרר, רטבים לפסטה (דניאל הייתה ונשארה, מכורה לפסטה), שניצלים או את המוקפץ הזה עם אורז לבן. וזה היה כל כך טעים. עובדה שעד היום אני זוכרת את זה.

זה המוקפץ הכי פשוט שיש, אני בכל זאת נתתי לו כמה תוספות וטוויסטים משלי, והוא הכי הכי טעים. גם ילדים סרבניים מתאהבים בו.

זה מוקפץ שהוא חובה בכל בית.

 

רוצים עוד רעיונות למנות שהילדים אוהבים? תנסו את המתכון שלי ללביבות עוף ותירס

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

מצרכים:

700 ג חזה עוף

3 כפות סויה

2 כפות מירין

3 כפות קורנפלור

 

מצרכים להקפצה:

שמן תירס או שמן חמניות

2 בצל

4 ס"מ שורש ג'ינג'ר

2 גזרים

1 גמבה אדומה

1/4 כרוב לבן/סגול

2 זוקיני/קישוא

1 כוס נבטים

 

מצרכים לרוטב:

3 כפות סויה

3 כפות רוטב דגים

2 כפות סוכר חום

4 ס"מ שורש ג'ינג'ר

2 שיני שום

2 כפות מיץ לימון

1/4 כוס מים

 

להגשה:

אורז או נודלס

שומשום

 

הוראות הכנה:

  • קולפים את הג'ינג'ר של העוף ומגרדים אותו על פומפייה דקה
  • בקערה בינונית מערבבים את הסויה, מירין, קורנפלור וג'ינג'ר
  • חותכים את העוף לאצבעות בעובי של כ-1 ס"מ, מוסיפים לקערה ומערבבים היטב
  • מכינים את הירקות להקפצה: קולפים את הגזר והבצל
  • חותכים את כל הירקות להקפצה לרצועות דקות
  • מכינים את הרוטב: קולפים את הג'ינג'ר ומגרדים אותו ואת השום על פומפייה דקה
  • מקפיצים: בווק או מחבת גדולה מחממים 3-4 כפות שמן
  • כשהשמן חם מאוד מוסיפים את העוף ומטגנים כ4-5 דק עד שהעוף זהוב, מוציאים לקערה נקייה
  • מוסיפים לווק 2 כפות שמן, כשהשמן חם מוסיפים את רצועות הבצל והג'ינג'ר ומטגנים כ3 דק
  • מוסיפים לווק את הגזר ומטגנים תוך ערבוב עוד כ2-3 דק
  • מוסיפים את הזוקיני והכרוב ומטגנים תוך ערבוב עוד כ2 דק
  • מוסיפים את הרוטב, מערבבים היטב ומבשלים כ2 דק
  • מחזירים לווק את העוף ומבשלים כ2 דקות נוספות
  • מכבים את האש ומערבבים פנימה את הנבטים
  • לפני ההגשה מפזרים שומשום
  • מגישים עם אורז או נודלס

הערות ושדרוגים:

  • לגרסה טבעונית אפשר להחליף את העוף בטופו או להוריד את העוף מהמתכון ולהקפיץ רק ירקות. ברוטב מחליפים את הרוטב דגים ב2 כפות סויה ו1 כף מים.
  • אם אוהבים אצלכם חריף, ממש כדאי להוסיף לירקות של ההקפצה 1-2 פלפל צ'ילי פרוס לרצועות
  • אפשר כמובן לגוון בירקות, להוריד ירקות שפחות אוהבים, ולהוסיף אחרים. רק חשוב לזכור את סדר ההקפצה: תמיד מתילים להקפיץ את הירקות הקשים יותר או את אלו שדורשים זמן בישול ארוך יותר…

 

Share:

4 thoughts on “מוקפץ שחייבים בכל בית”

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *