מאפינס צ׳נקי מאנקי
מצרכים:
3 בננות בשלות מאוד
1 ביצה
1/2 כוס מייפל
1 כף סוכר חום
1 כפית תמצית וניל
1/3 כוס שמן קוקוס
1/4 כוס מי סודה
מעט מלח
1 כוס קמח כוסמין
1 כוס שיבולת שועל
1.5 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
100 גר אגוזי לוז קצוצים
100 גר שוקולד מריק קצוץ (או שוקולד צ’יפס)
הוראות הכנה:
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות
- קולפים את הבננות, שמים אותן בקערה גדולה ומועכים היטב עם מזלג
- מוסיפים את הביצה, מייפל, סוכר, וניל, שמן קוקוס, מי סודה והמלח ומערבבים היטב לתערובת אחידה
- מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה
- משמנים תבנית שקעים למאפינס
- ממלאים את השקעים עד 3/4 הגובה בתערובת
- אופים כ20 דק עד שהמאפינס שחומים וקיסם שננעץ במרכזם יוצא יבש