מאפינס מלוחים עם תרד וגבינות
מאפינס מלוחים עם תרד וגבינות

יש תקופות בחיים שהכל כל כך עמוס שאין זמן לכלום. אני פשוט לא מספיקה. ולמרות שאני פולנייה, אני לא מתלוננת. להפך, אני אוהבת להיות עסוקה.

אבל גם כשאני סופר עסוקה, עדיין יש את הקטע הזה.. נו אתם מכירים… שצריך להאכיל ילדים כמה פעמים ביום (והילדים שלי, כפי שוודאי שמתם לב אוכלים אוכלים בלי עין הרע…). אז אני צריכה להיות יצרתית ולמצוא פתרונות יעילים וזריזים לארוחת ערב.

ככה נולד המתכון הזה. ראיתי אותו פעם בגרסה אחרת באחת מתכניות הבישול האהובות עלי (The Little Paris Kitchen), ואימצתי. מאז, אני מכינה אותו המון, בכל מיני גרסאות, מלוחות ומתוקות.

זה מתכון שמתקתקים בכמה דק, מאיזה מרכיבים שיש בבית, הוא מעולה לארוחת ערב ליד סלט או ירקות חתוכים, הוא מעולה לארוז בקופסה ולקחת לעבודה או ללימודים, הוא מושלם כשפתאום מגיעים אורחים וצריך לאלתר איזה כיבוד.

בקיצור זה מתכון כזה שסוגר את כל הפינות.

תכינו אותו פעם אחת ותתאהבו כמוני, ואז אני מפצירה בכל לשכוח את המתכון שלי, ופשוט לאלתר, כי זה מתכון כל כך וורסטילי שאפשר לשחק איתו ולגוון אתו בלי סוף….

וזה הרי כל הכייף בבישול, בדיוק לשכם כך התכנסנו.

 

רוצים עוד רעיונות קלים למנות שמתקתקים על הדרך? תנסו את המתכון שלי לקסדייה תרד וגבינה

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

מאפינס מלוחים עם תרד וגבינות
מאפינס מלוחים עם תרד וגבינות

 

מצרכים:

9-12 פרוסות לחם לבן פשוט

 

מצרכים לבלילה:

2 ביצים

1 כוס חלב

מלח

פלפל שחור

 

מצרכים למילוי:

250 ג גבינה מגוררת שאוהבים (פרמזן/קשקבל/עמק וכו)

250 ג גבינה רכה שאוהבים (ריקוטה/בולגרית/גבינת שמנת וכו)

1 חבילה עלי תרד

2-3 שיני שום כתושות

מלח

פלפל שחור

 

הוראות הכנה:

  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות
  • מורידים לפרוסות הלחם את הקשה
  • בקערית מערבבים את מרכיבי המילוי
  • משמנים תבנית שקעים של מאפינס במעט חמאה או שמן זית
  • טובלים כל פרוסת לחם בבלילה ומעבירים לשקע בתבנית, מהדקים היטב לשוליים של השקע, כך שבמרכז יש מקום למילוי
  • חוזרים על הפעולה עם כל פרוסות הלחם
  • מכניסים לתנור לכ10-15 דק
  • בנתיים מכינים את המילוי: קוצצים את התרד ושמים בקערה גדולה
  • מוסיפים את יתרת המרכיבים של המילוי ומערבבים היטב לתערובת אחידה
  • מוציאים את כוסות הלחם מהתנור
  • ממלאים כל כוס בתערובת המילוי
  • מחזירים לתנור לכ15-20 דק נוספות עד שהלחם שחום ופריך בחלקו העליון, והגבינה שחומה ותפוחה

 

הערות ושדרוגים:

  • זה מתכון מעולה לנצל שאריות של גבינות שיש במקרר! כל גבינה שיש תעשה פה עבודה מצויינת
  • אפשר לגוון ולהוסיף לתערובת המילוי גם תוספות אחרות מלבד התרד (רוטב פיצה, זיתים, חצילים, פלפלים קלויים או כל תוספת אחרת שאתם אוהבים)
  • מאפים טעימים חמים או קרים

 

Share:
  • 1863
  • 0
  • 1

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *