מאפינס בננה אוכמניות
מאפינס בננה אוכמניות

בחום הזה יש שני דברים שחשוב שיהיו בבית כל הזמן: מצרכים לקפה קר, ומשהו טעים לנשנש ליד הקפה… הטריק שלי? אני מכינה תמצית קפה (אני מכינה מאספרסו, אבל אפשר מכל קפה שאוהבים), ושומרת אותה בבקבוק במקרר. כשאני רוצה קפה אני שולפת את התמצית, מוזגת לכוס עם קרח ואני מסודרת.

יש הרבה מתכונים פה בבלוג של עוגות, עוגיות ומאפינס שיהיו נהדרים ליד הקפה… למשל עוגת פרג לימון , מושלמתמאפינס פקאן מייפלשושני שמרים דאבל קינמון ועוד…

אבל לאחרונה אני (קצת) אובססיבית למתכון חדש של מאפינס בננה ואוכמניות. אלו מאפינס רכים ונימוחים לא מתוקים מדי, קלילים כאלו שמתאימים בדיוק לקפה קר, ולא מכבידים מדי בחום הזה. מאפינס שאפשר לגמרי לאכול כארוחת בוקר, או לקחת בתיק כנשנוש לרגעים הקשים לא אחה"צ

ואגב, אני מתה על מאפינס, אבל מי שמעדיף ממש יכול לאפות את הבלילה גם בתבנית של עוגה… זה יוצא לא פחות טעים!

 

 

 

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

מצרכים:

3 בננות בשלות

1 כוס סוכר חום

1/4 כוס סוכר לבן

1/2 כוס שמן

1 ביצה

1 כפית תמצית וניל

1 כפית שטוחה קינמון

1/2 כוס חלב שקדים של אלפרו

2 כוסות קמח

1 כפית אבקת אפייה

1 כפית סודה לשתייה

מעט מלח

1 כוס אוכמניות קפואות או טריות

 

הוראות הכנה:

  • מחממים תנור לחום של 170 מעלות
  • מרפדים תבנית של מאפינס בתחתיות נייר (מנז'טים)
  • קולפים את הבננות ופורסים אותן לטבעות
  • מעבירים את הבננות החתוכות לקערת המיקסר עם וו גיטרה ומערבבים כ1-2 דק, עד שהבננות נמעכות למחית
  • מוסיפים את שני סוגי הסוכר, שמן, ביצה וניל, קינמון וחלב וממשיכים לערבב עד שמתקבלת תערובת תערובת אחידה וחלקה
  • מנפים פנימה את הקמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח ומערבבים ערבוב קצר רק עד שהקמח נטמע בתערובת באופן אחיד
  • מוסיפים את האוכמניות ובעזרת כף או מרית מערבבים אותן לתוך התערובת
  • מעבירים את התערובת לתבנית מאפינס
  • בוזקים על כל מאפין מעט סוכר חום
  • אופים כ25 דק עד שקיסם הננעץ במרכז המאפינס יוצא עם פירורים לחים

 

הערות ושדרוגים:

  • אפשר להחליף את הקמח בקמח כוסמין לבן
  • אפשר להוסיף לתערובת גם 1/2 כוס של שיבולת שועל דקה
  • אני אוהבת את המאפינס האלו עם אוכמניות, אבל מי שמעדי, יכול להחליף אותן בשוקולד צ'יפס
  • אין לכם תבנית מאפינס? אין בעיה לאפות את הבלילה בתבנית אינגליש, ולהאריך מעט את זמן האפייה
  • המתכון בשיתוף אלפרו
Share:
  • 4444
  • 2
  • 0

2 thoughts on “מאפינס בננה ואוכמניות”

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *