מאפה פילו יווני גם גבינות וזוקיני
מאפה פילו יווני גם גבינות וזוקיני

תמיד לפני טיסה לחול אני מתחילה במה שסימון אוהב להגדיר כ"חיסול ממוקד". אני מתלבשת על המקרר ומתחילה לשלוף במהירות האור את כל תכולתו ולמיין: הגבינות ילכו למאפה, הפירות יכנסו לעוגה, מהסלט ביצים אני אכין להם סנדביצ'ים לטיסה, את הלחם שנשאר אני אקפיא…

אני לא זורקת אוכל, ומקפידה להשתמש בכל מה שיש, לנצל פירות שכבר קצת עצובים, חצאי גביעי גבינה שנשארו יתומים, למצוא שימוש לביצה האחרונה… ובמבצע חיסול כזה שלפני חופש, אני מאלתרת, משחקת, מערבבת, והאמת? ככה תמיד יוצאים לי הדברים הכי טובים.

אנחנו טסים היום לחו"ל ואתמול בעיצומו של מבצע חיסול ממוקד, ראיתי שיש לי כמות נאה של גבינות, 1/2 קרטון חלב עיזים, וביצה אחת אחרונה… עוד מצאתי שקית עם זוקיני שבכלל שכחתי שקניתי… זה היה לי ברור: תכף יהיה פה מאפה פילו יווני. שלפתי בצק פילו מהמקפיא (מוצר שאני מקפידה שלמור כדרך קבע במקפיא ואני ממליצה לכם גם) והתחלתי לשחק.

לא עברה שעה קלה והבית התמלא בריח משכר של מאפה גבינות משגע. המאפה יצא מהתנור שחום, פריך וריחני ונראה כל כך טוב שלא היכולתי להתאפק ולחכות עד שהוא יתקרר שנייה.. מיד טעמתי, וחוץ מהכוויה בלשון שחטפתי, הוא היה מושלם.

תכינו את המאפה ותדמיינו שאתם באיזו טברנה יוונית, רק אל תהיו תמרה… תחכו שהמאפה יתקרר לפני שאתם זוללים…

 

רוצים עוד רעיון למאפה פילו יווני נהדר? נסו את המתכון שלי לגלקטובוריקו מאפה פילו יווני במילוי סולת מתוקה

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

 

מצרכים:

8 עלי פילו מופשרים לפי הוראות היצרן

4-5 זוקיני או קישואים

200 ג' גרנה פדנו מגורדת של משק צוריאל

200 ג פטה עיזים 16% של משק צוריאל

1 קליפת לימון מגוררת

1 כף זעתר טרי קצוץ (לא חובה אבל נהדר)

1 ביצה

שמן זית

שומשום

 

מצרכים לבשמל:

30 ג חמאה

2-3 כפות שמן זית

1/2 כוס קמח

1.5 כוס חלב עיזים של משק צוריאל

מלח

פלפל

 

הוראות הכנה:

  • מחממים תנור לחום של 190 מעלות
  • מגרדים את הזוקיני על פומפייה וסוחטים היטב
  • מכינים בשמל: בסיר קטן שמים את החמאה והשמן זית
  • כשהחמאה נמסה מוסיפים את הקמח, מלח ופלפל ומטגנים תוך ערבוב כ2-3 דק
  • מוסיפים את החלב וממשיכים לבשל תוך טריפה מתמדת עד שהבשמל מסמיך (מרגע הרתיחה עוד כ2-3 דק)
  • מורידים מהאש ומוסיפים פנימה את שני סוגי הגבינה ומערבבים היטב
  • מוסיפים את הזוקיני הסחוט, קליפת לימון, זעתר קצוץ וביצה ומערבבים היטב לתערובת אחידה
  • משמנים תבנית (מרובת 20X20 או עגולה בקוטר 22) במעט שמן זית
  • מרפדים את התבנית עם 2 דפי פילו
  • מורחים את הפילו בשמן זית ומפזרים שכבה דקה של שומשום
  • מניחים עוד שני דפי פילו
  • יוצקים את תערובת הגבינות על הפילו ומשטחים לשכבה אחידה וישרה
  • מניחים 2 דפי הפילו על גבי המילוי
  • מורחים היטב בשמן זית את הפילו
  • מניחים את 2 עלי הפילו הנותרים ומורחים אותם היטב בשמן זית גם כן
  • מקפלים ברישול את כל שולי הבצק על גבי חלקו העליון של המאפה
  • מורחים את השכבה העליונה של המאפה בשמן זית בנדיבות
  • בוזקים שומשום
  • אופים כ40 דק עד שהמאפה שחום ופריך

 

הערות ושדרוגים:

  • אפשר לגוון בגבינות שמוסיפים למילוי, כל גבינה שאוהבים או כל גבינה שיש במקרר תעשה פה עבודה נהדרת. זה הזמן לנצל שאריות!
  • אני מתה על הגרסה של המאפה עם הזוקיני, אבל אפשר לחלוטין להחליף אותו בתרד, מנגולד, כרובית או כל ירק אחר שרוצים, ואפשר גם לוותר עליו ולהכין מאפה רק מהגבינות
  • המתכון בשיתוף משק צוריאל
Share:
  • 5424
  • 0
  • 3

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *