לביבות עוף ותירס
לביבות עוף ותירס

אני מוכנה לתת את יד ימין עכשיו בשביל לביבות עוף ותירס.

אנחנו בבידוד. חזרנו משלושה שבועות של חופשה חלומית בהולנד, ואנחנו בבידוד.

איזה עולם משוגע זה, עולם שבו אני יושבת עם הילדים שלי בבית ואסור לנו לצאת… אסור לנו לצאת מהבית?! אנחנו רק ביום השני של הבידוד, והאמת? הילדים בנתיים מסתדרים, גם סימון יחסית בסדר, אבל אני? אני משתגעת!

מהמרחבים של הולנד, מלרכוב על אופניים, מללכת לפארק כל יום, מחופש מוחלט חזרתי לכלא. ובכלא האוכל מדכא, כי החלטתי להוסיף לעצמי צרה ולעשות ניקוי מיצים בזמן שאנחנו בבידוד. חשבתי שזה יהיה זמן טוב כי לא יהיו הרבה פיתויים, אבל בפועל בבידוד הזה כל מה שבא לי זה לאכול משהו טעים, להוריד את הפאניקה.

אז אני שותה עוד מיץ, ירוק, ומפנטזת על אוכל, טעים, אוכל כזה שאפשר ללעוס, ובחלומי צלחת גדולה, ריחנית וחמה של לביבות עוף ותירס, זהובות ופריכות…

 

רוצים עוד רעיונות למנות שילדים אוהבים? תנסו את המתכון שלי לנאגטס כרובית שהילדים לא יפסיקו לזלול

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

מצרכים:

1.5כוס גרגרי תירס

500 ג' פרגיות טחון

1 בצל לבן

4 ס"מ שורש ג'ינג'ר

1/2 צרור כוסברה

2 ביצים

6 כפות קורנפלור

3 כפות רוטב דגים או סויה

1 כף סוכר חום

 

שמן לטיגון

 

הוראות הכנה:

  • קולפים וקוצצים את הבצל והג'ינג'ר ומעבירים לקערה גדולה
  • קוצצים דק את הכוסברה ומוסיפים לקערה
  • מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים היטב לתערובת אחידה
  • במחבת גדולה מחממים שמן בגובה של כ1/2 ס"מ
  • כשהשמן חם מכניסים אליו כפות גדושות מהתערובת (ללביבות עגולות אפשר להעזר ברינג מתכת)
  • מטגנים את הלביבות כ3-4 דק מכל צד עד שהן זהובות ופריכות

אני אוהבת להגיש אותן עם רוטב צ'ילי (מתוק או חריף), וירקות חתוכים או סלט

 

הערות ושדרוגים:

  • מי שאוהבת חריף או אפילו חריפצ'יק – צ'ילי קצוץ יהיה נהדר בתוך התערובת של הקציצות
  • לגרסה צמחונית: פשוט הורידו את העוף מהמתכון
  • לגרסה טבעונית: הורידו את העוף והביצים, והוסיפו מעט קמח חומוס
  • אפשר לאפות את הלביבות במקום לטגן, הן יוצאות מאוד טעימות, אבל פחות פריכות… (190 מעלות, 10 דק על כל צד)

 

 

Share:

1 thought on “לביבות עוף ותירס”

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *