טרטר בקר
טרטר בקר

דגים נאים הפכו בשנים האחרונות לקונצנזוס. זה חגיגי, זה יוקרתי, אנשים מתים על דגים נאים… אין מסעדה היום שלא מגישה לפחות מנה אחת של דג נא. על בשר נא עוד אין כזה קונצנזוס. לפני כמה ימים העלתי תמונה של מנה של טרטר בקר שאכלתי בבר 51 (טרטר נפלא דרך אגב, אל תפספסו אותו אם אתם שם) ואחת העוקבות שאלה אותי "איך אפשר לאכול בשר נא?"

אז התשובה שלי היא פשוטה. בדיוק כמו שאוכלים דגים נאים אפשר לאכול גם בשר נא. הכללים הם אותם כללים, אוכלים דג/בשר נא רק אם הוא סופר איכותי וסופר טרי, ואז לא רק שאפשר לאכול נא, אלא ממש כדאי כי זה טעים שאפשר להשתגע.

בדיוק כמו עם הכנה של מנות עם דגים נאים בבית ככה גם עם מנות של בשר נא – אין מה לחשוש להכין אותן בבית, להפך! יש פה מעט דרכים לפשל, וכל עוד מקפידים לקנות בשר טוב וטרי כמעט מובטח שהמנה תצא טובה…

יש המון דרכים לתבל טרטר בקר. זו הדרך האהובה עלי. נסו וספרו לי מה חשבתם.

 

רוצים מתכון דווקא לדג נא? נסו את המתכון שלי לקריספי רייס עם ספייסי סלמון

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

מצרכים:

400 ג שייטל

4 פילה אנשובי

1 כף צלפים

2 שאלוט

1 כף שמן זית

1 כפית שטוחה מיונז

1 כף שטוחה חרדל

מלח

פלפל שחור

 

להגשה:

פרוסות לחם קלוי או קרקרים

עירית קצוצה

 

הוראות הכנה:

  • בעזרת סכין חדה קוצצים את הבשר לקוביות קטנטנות
  • קוצצים את האנשובי, הצלפים והשאלוט דק דק
  • בקערה מערבבים את כל המרכיבים היטב
  • טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך
  • עורמית תלוליות נדיבות של טרטר על פרוסות הלחם הקלוי
  • מפזרים עירית קצוצה ומגישים

 

הערות ושדרוגים:

  • ככל בבשר נא (ודגים נאים) אנחנו משתמשים רק בבשר טרי וחלילה לא קפוא!
  • אני אוהבת טרטר בקר משייטל אבל תתיעצו עם הקצב שלכם לגבי נתחים אחרים שמתאימים לטרטר, יש כל מיני אפשרויות…
  • יש כל מיני דרכים לתבל טרטר בקר, זו שכתובה במתכון היא הקומבינציה האהובה עלי. אפשר כמובן לשנות, להוסיף או להחליף מה שלא אוהבים
Share:
  • 2713
  • 0
  • 1

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *