טפיוקה עם אננס
טפיוקה עם אננס

ברוב המסעדות האסייאתיות שאני אוהבת יש קינוח טפיוקה מושלם… בבית תאילנדי יש אחד נהדר, וגם במסעדת דה באן ז"ל הייתה מנת טפיוקה נהדרת.

בפעם הראשונה שניסיתי להכין טפיוקה בבית, זה היה אסון. עבדתי אז במסעדת רפאל בתוק אחראית משמרת… וערב אחד החלטנו לעשות ערב גיבוש של כל האחראים. מיד התנדבתי לבשל ארוחה לכולם.. הכנתי ארוחה אסייאתית מושקעת ולקינוח טפיוקה. באמת שכל האוכל היה נהדר, והארוחה הייתה ממש הצלחה, עד הרגע שבו הוצאתי את הקינוח מהמקרר… גוש ג'לי צמיגי, סמיך ודביק.

לא נורא… הזמנו גלידה.

לקח לי הרבה זמן להצליח לדייק את הבישול של הטפיוקה, בדרך גם הבנתי חלק מהטעויות שעשיתי באותה ארוחה. אבל היום, היום אני גאה לומר שאני מכינה טפיוקה מושלמת! פנינים שקופות קטנטנות, מוצקות ולא דביקות כלל, משכשכות בקוקוס וכדי שלא יחסר אני גם עורמת פירות מלמעלה.

הגרסה הזו, עם האננס המקורמל, היא חגיגית, היא קלה והיא כל כך טעימה. ואם תיצמדו למתכון ולהוראות ההכנה, ההצלחה מובטחת.

 

 

טפיוקה עם אננס
טפיוקה עם אננס

 

רוצים עוד רעיונות לקינוחים כייפים? נסו את המתכון שלי לקרם ברולה קלאסי מושלם

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

 

 

מצרכים:

1 כוס פניני טפיוקה קטנות

400-500 מ"ל שמנת קוקוס אלפרו

קרח

 

לאננס המקורמל:

1 אננס (טרי או משימורים)

1/2 כוס סוכר

3 כפות שמנת קוקוס של אלפרו

1/4 כוס מים

 

להגשה:

פרוסות אננס טרי

 

הוראות הכנה:

  • שמים את הטפיוקה בקערה גדולה ומכסים במים, ומשרים כ2-3 שעות
  • בנתיים מכינים את האננס המקורמל: חותכים את האננס לקוביות בינוניות
  • במחבת גדולה שמים את הסוכר בשכבה אחידה
  • מבשלים את הסוכר על להבה נמוכה בסבלנות, בלי לגעת במחבת או בסוכר עד שהסוכר מקרמל
  • מוסיפים את השמנת והמים ומערבבים היטב עד שמתקבל נוזל חלק ואחיד
  • מוסיפים פנימה את קוביות האננס ומבשלים על להבה בינונית כ2-3 דק עד שהאננס מקורמל היטב מכל הצדדים
  • מסירים מהאש ומניחים בצד להצטנן
  • מבשלים את הטפיוקה: ממלאים סיר בהרבה מים ומביאים לרתיחה
  • מסננים את הטפיוקה ממי ההשרייה
  • כשהמים רותחים מוסיפים את הטפיוקה ומבשלים כ2-3 דק עד שהפנינים הופכות לשקופות (זהירות לא לבשל יותר מדי!)
  • מעבירים מיד את הטפיוקה למסננת ושוטפים בהרבה  מים קרים
  • מעבירים את הטפיוקה לקערה גדולה, מוסיפים לקערה הרבה קרח ומים קרים, ומשרים כ20 דק
  • מרכיבים את המנה: מסננים את פניני הטפיוקה ממי הקרח, ומחלקים לקעריות הגשה
  • יוצקים לכל קערית שמנת קוקוס בנדיבות
  • מפזרים בכל קערה מהאננס המקורמל, ומזלפים מעט מהרוטב שלו
  • מוסיפים לכל קערה פרוסה של אננס טרי

 

הערות ושדרוגים:

  • במתכון הזה אני מגישה את הטפיוקה עם אננס מקורמל, אבל אפשר להגיש עם כל פרי שאוהבים (טרי או מקורמל)
  • אני לא מוסיפה סוכר לטפיוקה עצמה, השמנת קוקוס כבר מתקתקה… אם אתם אוהבים קינוח יותר מתוק, אפשר להוסיף סוכר או מייפל או כל ממתיק אחר שאתם אוהבים
  • המתכון בשיתוף אלפרו

 

 

Share:
  • 4020
  • 0
  • 3

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *