חלה חגיגית במילוי גבינות עיזים
חלה חגיגית במילוי גבינות עיזים

יש לי נטייה כזו למלא דברים. ירקות, פירות, בצקים, דגים כל מה שעובר אצלי במטבח ראוי למילוי, וכפי שיעיד הבלוג יש לי לא מעט מתכונים של ממולאים: סנייה עגבניות ממולאותמשמשים ממולאיםעוגת שושנים במילוי תרד ו4 גבינותבורקס פולנטה מ-3 מצרכים, ועוד.

לקראת חג השבועות משק צוריאל שלחו לי ציידנית עם הגבינות עיזים החדשות שלהם ואיתגרו אותי להכין מנה עם כמה שיותר מהגבינות.

נשמע לי כמו סיטואציה מושלמת למלא משהו… חשבתי על שולחן החג, רציתי מנה חגיגית, כזו שתגנות את ההצגה. ואז עלה לי רעיון… מה זה רעיון? הברקה! חלה. אני אמלא חלה בגבינות. הרי אין יותר טעים מבצק עם גבינה, ואם כבר בצק אז שיהיה חלה.

 

חלה במילוי גבינות
חלה במילוי גבינות

 

חלה ממולאת בגבינות עיזים, בעצם די פשוטה להכנה, יוצאת כל כך יפה וחגיגית, וטעימה שזה אסון… כשהיא יצאה מהתנור, ריחנית, חמה, ונוטפת גבינה, לקחתי טעימה קטנה, ועוד אחת קטנטונת, ואחת אחרונה ודי, ואז אחרונה ודי ודי… או בקיצור חיסלתי חצי חלה.

במחשבה שנייה, אולי צריך לצרף למתכון הזה אזהרה: זהירות זה ממכר.

 

אין יותר טעים מבצק עם גבינה
אין יותר טעים מבצק עם גבינה

 

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

 

מצרכים:

500 ג קמח לבן

1 כף שמרים יבשים

5 כפות דבש או סוכר לבן

1.5 כוס מים פושרים

1/4 כוס שמן זית

1/2 כף מלח

למילוי:

1 גבינת תום ביין משק צוריאל

1 גבינת סנט מור בציפוי פחם משק צוריאל

1 גבינת מה עז משק צוריאל

1 גאודה עיזים משק צוריאל

 

לזיגוג:

1 ביצה

שומשום או פרג

 

הוראות הכנה:

  • שמים את כל מרכיבי הבצק בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים 7-10 דק עד לקבלת בצק גמיש ואחיד.
  • לוקחים קערה גדולה ומורחים אותה מבפנים במעט שמן
  • מעבירים את הבצק לקערה מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה במקום חמים עד שהבצק מכפיל את הנפח שלו.
  • מחלקים את הבצק ל4 כדורים שווים בגודלם
  • חותכים כל אחת מהגבינות לקוביות
  • מרדדים כל כדול בצק לעלה
  • מסדרים קוביות גבינה לאורך כל עלה
  • סוגרים את הבצק על גבי קוביות הגבינה לגליל ומהדקים היטב (מתקבלים 4 גלילי בצק ממולאים בקוביות גבינה
  • קולעים מהרצועות את החלה
  • מעבירים את החלה הקלועה לתבנית מרופדת בנייר אפייה
  • מתפיחים את החלה התפחה שנייה של כ-30 דק
  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות
  • מורחים את הביצה ועלה החלה
  • בוזקים בשומשום ו/או פרג
  • אופים כ35 דק עד שהחלה תפוחה, יציבה וזהובה

 

הערות ושדרוגים:

  • אם אין מיקסר אפשר ללוש את החלה ביד! צריך רק להקפיד שלשים אותה טוב טוב כדי שרשת הגלוטן תיפתח, אז ביד – ללוש לפחות 10 דקות.
  • לחלה מתוקה מכפילים את כמות הסוכר במכון, אפשר אגב דבש במקום סוכר.
  • אפשר להוסיף לבצק תוספות, למשל צימוקים, עשבי תיבול או כל דבר אחר שאוהבים.
  • אני אוהבת למלא כל רצועה בסוג אחר של גבינה, אבל אפשר גם למלא את כל הרצועות באותה גבינה, או להכין תערובת אחת של כמה גבינות
  • אני השתמשתי בגבינות שאני אוהבת, אבל אפשר כמובן להמיר אתן בכל סוג גבינה שאתם אוהבים
  • אני אוהבת לקלוע חלה של 4 רצועות, אבל כמובן של קליעה שאתם אוהבים תעבוד
  • המתכון בשיתוף משק צוריאל
Share:

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *