קציצות עוף עם כורכום ולימון
קציצות עוף עם כורכום ולימון

את המתכון המקורי של הקציצות האלו קציצות עוף בכורכום ולימון אני מכירה מרפי.

רפי כהן – אחד השפים הכי טובים שאני מכירה הוא חבר משפחה כבר שנים.

את הקציצות האלו – הקציצות הכי טעימות בעולם – קציצות עוף בכורכום ולימון הוא היה מכין. הן בעצם נורא נורא פשוטות אבל הגאונות שלהן היא בדיוק שלהן. כל מרכיב מוסיף בול הטעמים משתלבים והתוצאה מופלאה בפשטותה.

המתכון הזה הוא גרסה שלי למתכון המקורי של רפי. יום אחד, בראשית דרכי באינסטגרם – אולי הסטורי הראשון שעשיתי אי פעם, התחלתי להכין את המתכון המקורי של הקציצות. מה אני אגיד לכם…? כל מה שיכל להשתבש השתבש…. ואני ראיתי איך המתכון הזה תכף יורד לטימיון והולך לפח.

או אז התאפסתי על עצמי והתחלתי לשנות ולתקן, שפכתי, ערבבתי, הוספתי, טעמתי, תיבלתי קצצתי וערבבתי.

התוצאה הייתה באופן מובהק מבוססת על המתכון של רפי, אבל היא הייתה לגמרי שלי.

מאז אני מכינה את הקציצות האלו רק ככה, והן הפכו לאחת המנות האהובות עלי ועל המשפחה שלי.

 

רוצים עוד רעיונות למתכונים של קציצות עוף? תציצו כאן:

קציצות עוף עם שומר ותפוזים

 

הכנתם?אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

https://www.instagram.com/taharoni/

מצרכים לקציצות:

750 ג פרגיות טחונות

1 בצל לבן קצוץ

3 שיני שום כתושות

1/2 כוס פטרוזילה קצוצה

1 ביצה

3 כפות שמן זית

חצי כוס פולנטה אינסטנט

מלח

פלפל שחור

 

לטיגון:

קורנפלור/קמח

שמן

 

מצרכים לרוטב:

4 כפות שמן זית

1 בצל לבן קצוץ

1 פלפל ירוק חריף מנוקה מחרצנים ופרוס

8 שיני שום

1/2 כף כורכום

3 כוסות ציר עוף/מים

מיץ מ2 לימונים

גרידת לימון מלימון 1

1 כפית סוכר

מלח

פלפל שחור

 

הוראות:

– מערבבים את כל מרכיבי הקציצות לתערובת אחידה

– יוצרים קציצות פחוסות אך שמנמנות ומסדרים על מגש או צלחת גדולה

– מחממים במחבת גדולה שמן בגובה 1/2 ס״מ

– בצלחת עמוקה שמים את הקורנפלור/קמח

– טובלים כל קציצה בקורנפלור ומנערים את העודפים

– מטגנים את הקציצות כ2 דק מכל צד (חשוב שלא ישחימו!)

– בסיר שטוח ורחב מחממים את השמן זית.

– כשהשמן חן מטגנים בו את הבצל, שום ופלפל חריף כ3-4 דק.

– מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב ומביאים לרתיחה

– מכניסים את הקציצות לרוטב ומסדרים אותן בשכבה אחת

– מביאים לרתיחה שוב

– מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים 20 דק.

– אחרי 20 דק מכבים את האש ומשאירים מכובה לחצי שעה לפחות.

 

הערות ושדרוגים:

  • אפשר להוסיף לרוטב בשביל הגיוון גרגרי חומוס, מנגולד\תרד, כרובית או כל דבר אחר שאוהבים.
  • אפשר להחליף את הקמח תירס בתערובת הקציצות בפרורי לחם או תפוח אדמה מגורד
  • אפשר לטגן את הקציצות בקמח או פרורי לחם במקום קורנפלור
  • אפשר לוותר על הטיגון ורק לבשל את הקציצות ברוטב זה יהיה טעים מאוד, אבל הטיגון יוצר ציפוי דק על הקציצות שסופג אליו את הטעמים של הרוטב ולא אין תחליף.

 

Share:

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *