דגים חריפים
דגים חריפים

אוהבים דגים? אוהבים חריף? אוהבים רוטב אדום? המתכון הבא הוא בשבילכם: דגים חריפים, מתובלים, ברוטב אדום קליל, קצת חמצמץ עם תיבול מדוייק ומפתיע.

זו מנה שקל להכין וכייף לאכול. לצהרים, לערב לארוחת שישי, תמיד היא באה טוב!

דג טרי, 10 דק עבודה ויש לכם מנה מושלמת. רק אל תשכחו את החלה לנגב את הרוטב!

 

רוצים עוד מתכוני דגים שווים? תנסו את המתכון שלי לקציצות דגים עם עגבניות ושומר

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

מצרכים:

1.5-2 ק"ג דג ים לבן חתוך לפרוסות (הסבר מדוייק לגבי החיתוך בהערות למטה)

1/4 כוס שמן תירס או שמן חמניות

2 כפות פפריקה

1 כף גרגרי קימל

1/2 כף גרגרי כמון

2 כפות גדושות אריסה או פלפלצ'ומה

6-8 שיני שום

1 כפית סוכר

1/2 כפית פלפל לבן

6 עגבניות

3 כוסות מים

מיץ מ2 לימונים

מלח

פלפל שחור

 

להגשה:

כוסברה קצוצה

חלה לניגוב

 

הוראות הכנה:

  • פורסים את שיני השום לפרוסות
  • מגרדים את העגבניות בפומפייה
  • בסיר שטוח ורחב שמים את השמן, פפריקה, קימל וכמון ומחממים
  • כשהשמן חם מוסיפים גם את האריסה ומערבבים, ממשיכים לטגן כ1-2 דק נוספות
  • מוסיפים את פרוסות השום ומטגנים כ2 דק נוספות
  • מוסיפים את שאר המרכיבים מלבד הדג, מביאים לרתיחה ומבשלים כ10 דק
  • טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול במידת הצורך
  • מסדרים את פרוסות הדג ברוטב
  • מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים כ10-15 דק
  • מכבים את האש ומשאירים מכוסה עוד כ10 דק
  • לפני ההגשה מפזרים כוסברה קצוצה
  • אני אוהבת להגיש את הדגים עם חלה לניגוב

 

הערות ושדרוגים:

  • את הדג צריך לנקות היטב ולפרוס לרוחב עם העצם לפרוסות בעובי של כ1.5-2 ס"מ. אני ממליצה לבקש ממוכר הדגים שיעשה את זה בשבילכם….
  • מי שאוהב יותר חריף יכול להגדיל את כמות האריסה, מי שאוהב ממש חריף יכול להוסיף לרוטב גם פלפל סודני
  • כל דג ים לבן שאתם אוהבים יהיה פה נהדר. תעשו טובה, אל תקנו דג קפוא זה כל כך הרבה פחות טעים, ואפשר היום לקנות דגים טריים נהדרים בקלות…
  • מי שחושש מהעצמות, יכול להשתמש בפילה של דג במקום בדג פרוס על העצם
Share:
  • 1533
  • 0
  • 0

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *