ברד פודינג פירות אדומים
ברד פודינג פירות אדומים

למה אני מתעקשת להכין ברד פודינג פירות אדומים כשאני חולה?

אני מצוננת. ובזמן של מגפה עולמית כל נזלת וכל צינון מפחידים אותי. הכל מרגיש הרבה יותר חמור וזה בעיקר בראש. אפילו חום אין לי. בדרך כלל אני אדם נורמלי, ממש לא היפוכונדרית, אפילו ההפך (מה ההפך של היפוכונדרית?). אני לא נלחצת ממחלות, אני בכלל לא חולה הרבה וכשאני חולה אני לרוב מתעלמת מהמחלה וממשיכה את חיי כרגיל…

אבל עכשיו יש קורונה והכל שונה. ויש לי כל כך הרבה משימות לעשות שזה רק מקהה את החושים שלי עוד יותר.

אז נשארתי בפיג'מה. כיסיתי את הראש עם השמיכה וחיכיתי שההיסטריה תעבור.

ואז קמתי והכנתי ברד פודינג פירות אדומים, כי אם כבר להיות חולה בבית ובהיסטריה ממגפה עולמית, אז שלפחות תהיה לי תבנית עם ברד פודינג לנחמה.

 

יש בבלוג עוד גרסאות שוות לברד פודינג! תנסו את ברד פודינג תפוח בדבש

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

https://www.instagram.com/taharoni/

 

מצרכים:

5 לחמניות קלועות או חלה אחת גדולה ס״מ

500 מ״ל שמנת מתוקה

כפית תמצית וניל

5 חלמונים

5 כפות סוכר

1 כוס של פירות יער קפואים או טריים

 

הוראות הכנה:

– מחממים תנור לחום של 150 מעלות

– מסדרים את קוביות החלה ופירות היער בתבנית אפייה

– בסיר קטן מרתיחים את השמנת והוניל

– בקערה טורפים את החלמונים והסוכר

– כשהשמנת רותחת בהדרגה ותוך כדי ערבוב מתמיד שופכים אותה לתוך תערובת הביצים והסוכר (זה חייב להעשות בזהירות ובהדרגה כדי שהחלמונים לא יהפכו לחביתה…)

– יוצקים על החלה את התערובת, מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד לשעה.

– מסירים את הניילון

– מניחים את התבנית עם הברד פודינג בתוך תבנית גדולה יותר (למשל תבנית התנור)

– יוצקים לתבנית הגדולה מים בגובה של כ1 ס״מ

– אופים כ40-45 דק

 

הערות ושדרוגים:

  • את הברד פודינג אפשר להכין מחלה, בריוש, עוגת שמרים או סתם לחם לבן. אפשר ואפילו מומלץ להשתמש בלחם ישן שהתייבש.
  • אפשר להוסיף לתבנית עם הלחם כל דבר שאתם אוהבים (פירות, שוקולד, ריבה, אגוזים וכו'), המשק הזה של התוספות הוא מה שנותן לברד פודינג את הגיוון והטעמים השונים.
  • אפשר גם לאפות את הברד פודינג רגיל (ללא התבנית עם המים), זה יוצא גם טעים מאוד! רק המרקם יוצר קצת אחר. לטעמי הגרסה שבה אופים בתוך תבנית גודלה יותר עם מים היא הגרסה המולצלחת ביותר, אבל זה לא חובה.

 

Share:

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *