בליני תפוחי אדמה עם קרם פרש וסלמון
בליני תפוחי אדמה עם קרם פרש וסלמון
בליני תפ״א עם קרם פרש וסלמון מעושן:
מצרכים:
1 ק״ג תפ״א
1 ביצה
1 כוס קמח תופח
50 ג חמאה
מלח
פלפל שחור
לטיגון:
50 ג חנאה
להרכבה:
קרם פרש או שמנת חמוצה
250 גר סלמון מעושן
עירית
הוראות הכנה:
  • קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות
  • בסיר גדול עם הרבה מים רותחים וכפית מלח מבשלים את תפוחי האדמה כ20 דק עד שהם מתרככים
  • מסננים את תפוחי האדמה ומעבירים לקערה
  • מועכים את תפוחי האדמה לפירה חלק
  • חותכים את החמאה לקוביות ומוסיפים לתפוחי האדמה יחד עם הביצה, קמח, מלח ופלפל ומערבבים היטב לתערובת אחידה
  • יוצרים מהתערובת לביבות
  • במחבת גדולה מחממים מעט חמאה ומטגנים את הלביבות עד שהן זהובות משני הצדדים
  • קוצצים את העירית דק
  • מסדרים את הבליני על צלחת
  • מניחים על כל בליני קרם פרש, פרוסת סלמון ובוזקים קצת עירית קצוצה
Share:

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *