בייגלה ירושלמי - זהירות זה ממכר!
בייגלה ירושלמי - זהירות זה ממכר!

אני זוכרת את עצמי בתור ילדה, אחרי הצגה, או קונצרט (כן ההורים שלי לקחו אותנו לקונצרטים בתור ילדים) או אפילו סתם אחרי סרט בקולנוע. אני זוכרת את היציאה מהאולם, את ההתקהלות בחוץ ואת המבט הסוקר, עם זיק של תקווה בעיניים…. האם הגיע המוכר של הבייגלה?

הוא היה מגיע עם ארגז בייגלה ירושלמי חם, עם כיסים של נייר עיתון מקופל ובתוכם זעתר, ועומד מחוץ לאולמות בדיוק כשהקהל יוצא החוצה, וכאילו הריח המשגע של הבייגלה לא הספיק בשביל למשוך את הקהל, הוא היה צועק "בייגלה חם, בייגלה חם, יש מספיק לכולם!"

ולמרות שעברו הרבה שנים מאז (אני לא אגיד כמה שנים אנחנו כבר אחרי), עד היום בייגלה ירושלמי זה אחד התענוגות הגדולים בעיני, חם, ריחני, מצופה בשומשום מתקתק ופריך ואם יש בסביבה גם זעתר – מה טוב.

 

רוצים עוד רעיונות למאפים ריחניים? תנסו את המתכון שלי לפוקאצ'ה עם בצל וארטישוק

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

מצרכים:

1 ק"ג קמח לבן

2 כפות שמרים יבשים

5 כפות שמן זית

1/2 כוס סוכר

2 כפות מלח

1 כוס חלב שיבולת שועל אלפרו

1 כוס מים

 

מצרכים לציפוי:

מים

200-300 ג שומשום

1 כף מלח

 

להגשה:

שמן זית

(אפשר גם זעתר)

 

הוראות הכנה:

  • לקערת מיקסר עם וו לישה מוסיפים את הקמח, שמרים וסוכר ומערבים
  • מוסיפים את השמן, מלח וחלב ומתחילים לערבל במהירות איטית
  • מוסיפים בהדרגה את המים
  • מערבלים את הבצק כ10 דק עד שמתקבל בצק חלק וגמיש
  • מעבירים את הבצק למשטח עבודה ולשים ביד כ2 דק
  • יוצרים מהבצק כדור ומעבירים לקערה גדולה משומנת
  • מכסים היטב ומעבירים למקום חמים להתפחה של כ60-90 דק עד שהבצק מכפיל את נפחו
  • מחלקים את הבצק לכדורים במשקל של כל 50 ג
  • מגלגלים כל כדור בצק לנחש ארוך ודק
  • לוקחים זוג נחשי בצק ומלפפים אותם זה סביב זה ומהדקים היטב בקצוות
  • מעבירים את הבייגלים לתבנית מרופדת בנייר אפייה
  • מכסים ומתפיחים כ30-45 דק נוספות
  • מחממים תנור לחום של 200 מעלות
  • לוקחים 2 תבניות עמוקות. ממלאים תבנית אחת במים, ותבנית אחת בשומשום מעורבב עם מלח
  • טובלים כל בייגל קודם במים ואז בשומשום ומניחים בתבנית עם נייר האפייה
  • אופים כ15 דק עד שהבייגלים זהובים
  • מוציאים מהתנור ומברישים בשמן זית (אפשר להוסיף לשמן גם זעתר)

 

הערות ושדרוגים:

  • אני אוהבת את הבייגלים בצורה הזו, אבל אפשר להכין אותם בכל צורה אחרת שאוהבים
  • אפשר להקפיא את הבייגלים האפויים בשקית אטומה או קופסה וכשרוצים לשלוף אחד מהמקפיא לחמם קצת בתנור – תענוג!
  • אפשר לשדרג את הציפוי של הבייגלים עם פרג/זעתר/גרעינים או כל דבר אחר שאוהבים
  • אפשר לשדרג את הבצק עם תוספות כמו זיתים, עגבניות מיובשות, עשבי תיבול או אפילו שוקולד צ'יפס
  • המתכון בשיתוף אלפרו

 

Share:
  • 1712
  • 0
  • 0

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *