בורקס פולנטה מ-3 מצרכים
בורקס פולנטה מ-3 מצרכים

בורקס פולנטה חלומי. בורקס מ-3 מצרכים…

כשהכנתי את המתכון הזה לפני כמה ימים, התרגשתי. חשבתי שזה המתכון הכי שווה שיצא לי מכל המתכונים שהכנתי לקראת חג שבועות. בורקס פריך, שחום וחמאתי ממולא בפולנטה קרמית ומתקתקה וגבינה.

זה לקחת את שני הדברים הכי טעימים בעולם פחות או יותר – בורקס גבינה, ופולנטה מתירס טרי ולשלב אותם, מה יכול להיות רע?

עכשיו אנחנו כבר כמה ימים לתוך המצב הארור הזה (מבצע? מלחמה? מלחמת אזרים? פרעות?) ואני אבודה.

אני לא מכירה את עצמי ככה… כל היום מול החדשות, מתעדכנת בוואטסאפ, מדברת עם אנשים על המצב, פתאום מופיעות דפיקות לב, חרדות. קשה לי מאוד ואני מתפללת לשגרה, שכל כך חסרה לי ונראית רחוקה. ואני לא יכולה לדמיין בכלל את כל האנשים שגרים בדרום וזו המצאיות שלהם כבר 20 שנה… 20 פאקינג שנה!

הייתה לי התלבטות גדולה אם להעלות את המתכון הזה לבורקס מ-3 מצרכים (במילוי פולנטה כן?) הזה, אז אני ישירה אתכם והעלתי אותו בכל זאת משתי סיבות:
1. אני חושבת שיש אנשים שצריכים אוויר, לראות רגע משהו אחר, לברוח למשהו מנחם וטוב כמו אוכל. אתמול העלתי מתכון לעוגת בננה שוקוצ'יפס וכמות האנשים והתגובות שקיבלתי לגבי ההפוגה והנחמה שבבישול הייתה מדהימה.

2. חשוב לי להישאר מקצועית ולעמוד בהתחייבות כלפי  העבודה שלי. כי בסוף עם כמה שזה הכי כייף בעולם, זו גם עבודה, וכמו כל עבודה יש התחייבויות וגם ברגעים הכי קשים והכי מורכבים חשוב לי להישאר מקצועית.

אמן שיהיה שקט. אמן שנאהב. אמן שהדאגה היחידה שתהיה לנו זה מה להכין לאיזו ארוחה אמן שנרגיש בנוח להתנהל כרגיל. אמן שזה יגמר ויהיה טוב.

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

מצרכים:

1 קילו בצק עלים על בסיס חמאה

2 קופסאות פולנטה תירס של פסטה ריקו

1 כוס גבינה מגוררת

מלח

פלפל שחור

 

להברשה:

1 ביצה

מעט מלח גס

 

הוראות הכנה:

  • מחממים תנור לחום של 200 מעלות
  • בקערה מערבבים את הפולנטה והגבינות לתערובת אחידה, מליחים ומפלפלים
  • פורסים את הבצק ומרדדים לעובי של 3 מ"מ
  • חותכים את הבצק לריבועים בגודל של כ10 ס"מ
  • מניחים כפית מילוי במרכז כל ריבוע בצק
  • מקפלים כל ריבוע בצק למשולש ומהדקים היטב את השוליים (צריך להדק ממש חזק! שהבצק לא יפתח באפייה)
  • מרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה ומסדרים עליה את הבורקס במרווחים
  • מורחים את הבורקס בביצה ובוזקים במלח גס
  • אופים עד שהבורקס תפוחים ושחומים

הערות ושדרוגים:

  • אני אוהבת להשתמש בשילוב של פתיתי מוצרלה ופרמזן מגורדת אבל אפשר להשתמש באיזה גבינות שאוהבים
  • אפשר לקפל את הבורקס לאיזה צורה שרוצים! לא חייבים למשולשים
  • אפשר להכין כמאפה גדול
  • המתכון בשיתוף פסטה ריקו
Share:

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *