הילדים שלי חולים על פתיתים… אם אני אשאל מה הם רוצים לאכול ב99% מהפעמים התשובה תהיה פתיתים.
זה מעולה לי, פתיתים זה טעים, זה קל להכנה, הפתיתים הולכים כתוספת כמעט לכל מנה, מצויין. כנראה שאם תבואו אלי הביתה, בכל רגע נתון יהיו במטבח פתיתים… במקרה הטוב סיר חמים שהרגע סיים להתבשל ובמקרה הפחות טוב, סיר של פתיתים קרים במקרר.
View this post on Instagram
היות ואין לי בבית מיקרו, ענייני חימום הפתיתים (וגם אורז) הם מומחיות שפיתחתי עם השנים, והיום יש לי טכניקה של חימום שאני שוקלת לרשום עליה פטנט. אבל וץ מחימום, גם פיתחתי כמה מתכונים שמנצלים בדיוק את השאריות הקרות האלו מהמקרר… עם שאריות אורז קר למשל, אני מכינה אורז מוקפץ עם עוף וירקות, מנה מנצחת שכל בני הבית מחסלים.
השבוע נשארו לי פתיתים והחלטתי להכין מהם ארנצ'יני. כן כן, ארנצ'יני, כדורי אורז איטלקיים מטוגנים, זהובים ופריכים עם גבינה נמתחת, רק בשינוי אחד קטנטן… הכנתי ארנצ'יני משאריות הפתיתים במקום מאורז.
יצא… פחד אלוהים. ארנצ'יני פתיתים! איך לא חשבתי על זה קודם?! כל כך טעים שישר כתבתי מתכון, והנה אני מצרפת אותו פה למטה המתכון שלי של ארנצ'יני פתיתים משגע. למרות שבעצם, במחשבה שנייה אולי עדיף שלא תכינו… ארנצ'יני פתיתים האלו כל כך טעימים שאי אפשר להפסיק לאכול אותם…
אל תשאלו כמה ארנצ'יני אני זללתי, יש מספרים שהשתיקה יפה להם.
הכנתם ארנצ'יני פתיתים? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!
מצרכים:
1 כוס פתיתים (אני השתמשתי בפתיתים עם בצל)
1 ביצה
1 חלמון
2-3 כפות פירורי לחם
למילוי:
100 ג צ'דר או גבינה אחרת שאוהבים
לציפוי:
פרורי לחם
לטיגון:
שמן
הצעה להגשה:
שמנת חמוצה
1/2 עגבניה
הוראות הכנה:
- מבשלים את הפתיתים לפי הוראות היצרן
- מקררים את הפתיתים היטב
- חותכים את הצ'דר לקוביות בגודל של כ1-1.5 ס"מ
- מעבירים את הפתיתים הקרים לקערה
- מוסיפים את הביצה, חלמון, פרורי לחם ומערבבים היטב (התערובת צריכה להיות מעט דביקה, אבל לא רטובה מאוד)
- לוקחים ביד חופן מתערובת הפתיתים תוחבים פנימה קוביית צדר
- מהדקים את הפתיתים היטב סביב הצ'דר לכדור (צריך ממש לדחוס חזק)
- חוזרים על הפעולה עם כל תערובת הפתיתים
- מגלגלים את כל כדורי הפתיתים בפרורי לחם
- בסיר קטן מחממים שמן לטיגון עמוק
- כשהשמן חם מטגנים את הכדורים כ3-4 דק עד שהם זהובים ופריכים (ראו הערה למטה בנוגע לטיגון)
- מגישים עם שמנת חמוצה מתובלת במעט מלח וזרעי עגבנייה
הוראות הכנה:
- בניגוד לארנצ'יני הקלאסי מאורז, בפתיתים אין עמילן ולכן הם פחות דביקים. לכן בשביל ליצור את הצורה של הכדורים ולשמור שהם לא יתפרקו בטיגון, צריך להדק את הכדורים היטב בידיים, ממש לדחוס בכח. אם בכל זאת הבלילה לא מתגבשת אפשר להוסיף קצת פרורי לחם ולתת לתערובת לנוח קצת במקרר
- אפשר להוסיף לתערובת הפתיתים גבינה מגורדת במקום/בנוסף לקוביית הצ'דר במרכז
- שימו לב שגובה השמן צריך להיות גבוה יותר מגובה הכדורים, כדי שבזמן הטיגון הכדורים יהיו טבולים בשמן החם מכל הצדדים
- אני ממליצה לא לטגן יותר מדי כדורים בו זמנית 3-4 ולא יותר
Thanks for the recipe – we love it !!!!