יש מתכונים שאני מכינה פעם אחת, אולי פעמיים ואני מרוצה. הצליח לי. ויש מתכונים שאני יכולה לנסות שנים לפני שאני מרגיעה לתוצאה שמספקת אותי. עוגת גזר שייכת לסוג השני.
אני אוהבת מאוד עוגת גזר! אבל אני בחורה עם סטנדרים ויש לי דרישות מעוגת הגזר שלי… אני אוהבת אותה בחושה אבל לחה, דחוסה אבל לא מדי וגם לא כבדה, בעצם גם קצת אוורירית, מתוקה אבל לא מדי, עם קרם גבינה, אבל בלי טעם חזק של גבינה, הרבה קרם, אבל לא כבד.. אני יכולה להמשיך ככה עוד שלוש פסקאות.
לא מפתיע אם כן, שכבר שנים שאני מנסה מתכונים של עוגת גזר, טועמת, משנה, משפרת, וחוזר חלילה. מאות ניסיונות של עוגת גזר עברו תחת ידי…
אז כשאני אומרת לכם שזו ה-עוגה, עוגת הגזר הטעימה מכולן, תסמכו עלי. אני מומחית לעוגות גזר ויש לי ניסיון עשיר. תאמינו לי, לא בטוח שתצליחו להפסיק לאכול ממנה… היא מסוכנת מהבחינה הזו.
אבל אם נדמה לכם שאכלתם יותר מדי, תזכירו לעצמכם שגזר בריא לעיניים….
מחפשים עוד מתכונים של עוגות? תנסו את עוגת שזיפים הכי טעימה בעולם
הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!
https://www.instagram.com/taharoni/
מצרכים לעוגה:
2 ביצים
1 כוס שמן חמניות
1.5 כוס סוכר
3 גזרים
3 ס״מ שורש ג׳ינג׳ר
1 כפית תמצית וניל
1 כוס קמח
1/2 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתייה
1 כף קינמון
מעט מלח
100 ג אגוזי מלך או פקאן קצוצים גס
100 ג צימוקים
קרם גבינת שמנת:
400 ג גבינת שמנת
75 ג אבקת סוכר
קליפה מגורדת מתפוז
הוראות הכנה:
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות
- קולפים את הגזרים ומגרדים אותם בפומפיה
- מפרידים את הביצים לשתי קערות
- מוסיפים לקערת החלבונים חצי מכמות מהסוכר ומקציפים לקצב יציב ומבריק
- מוסיפים לקערת החלמונים את יתרת הסוכר, שמן ווניל ומערבבים היטב
- מגרדים בפומפייה דקה את הג׳ינג׳ר, מוסיפים את הגזר והג׳ינג׳ר ומערבבים
- מקפלים פנימה בזהירות את קצף החלבונים
- מנפים פנימה קמח, אבקת אפיה, סודה לשתיה, קינמון ומלח ומערבבים ערבוב קצר לקבלת תערובת אחידה
- מוסיפים את האגוזים והצימוקים ומערבבים
- מרפדים תבנית אינגליש בנייר אפייה
- יוצקים את התערובת לתבנית
- אופים כ45-50 דק עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים
- מצננים את העוגה לחלוטין
- מכינים את הקרם: מקציפים יחד את הגבינה, אבקת סוכרת וגרידת תפוז לתערובת אחידה וקרמית
- כשהעוגה קרה חוצים אותה לרוחבה
- מורחים מחצית מתערובת הקרם על חלקה התחתון של העוגה
- מניחים את חציה העליון של העוגה על גבי הקרם
- מורחים את יתרת הקרם על חלקה העליון של העוגה
הערות ושדרוגים:
- אני הכי אוהבת לגרד את הגזר הפומפייה, אבל אפשר גם לרסק בפולסים קצרים במעבד מזון
- אפשר להוסיף או להחליף את אגוזי המלך באיזו אגוזים שאוהבים (פקאן, לוז, שקדים, פיסטוק וכו')
- אם רוצים קרם מעט חמצמץ יותר, אפשר להחליף מחצית מכמות הגבינה בשמנת חמוצה
- אפשר לאפות בתבנית שקעים של מאפינס ולקצר את זמן האפייה לכ20 דק
הכוונה לשמנת מתוקה? 400 גר? האם אפשר שמנת עם 10 אחוז שומן או פודינג וניל במקום?
היי מור!
את שואלת לגבי הציפוי? כי אין שמנת במתכון… הציפוי עשוי מ400 גר גבינת שמנת…
היי! נראה נפלא. אם הייתי רוצה ללא גלוטן, היית מחליפה בקמח לל״ג פשוט או עוד וריאציות?
עם קמח ללא גלוטן נראה לי שיצא הכי דומה למקור… לא הייתי פוסלת לנסות גם עם קמח טף או קמח שקדים…
שולחת לך כאן לינק לעטגת גזר מופלאה של אורן גירון.
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3975653,00.html
האם לאחר הוספת החלמונים להמשיך להקציף עם בלנדר או לערבב ידנית?
אני אוהבת בשלב זה לעבור לערבוב ידני עם מרית בתנועות של 8 – מה שנקרא תנועות ״קיפול״. זה שומר על הקצף
היי תמרה, תודה על המתכון!האם תוכלי להמליץ על גבינת שמנת? תודה מראש
אני אוהבת להשתמש בגבינת פילדפליה (:
האם אפשר להשתמש בקרם קוקוס במקום קרם שמנת? בהנחה שהוא נמצא במקרר כמה שעות עד שהוא התקשה
מעולם לא ניסיתי… אני מניחה שהמרקם של העוגה יצא מעט שונה, אבל אני חושבת שזה יכול לעבוד!
אפשר להשתמש בשמן קנולה במקום חמניות? וכמו כן האם ניתן להשתמד בcream cheese כגבינת שמנת?
היי רוני!
אפשר להשתמש באיזה שמן שאת אוהבת… אני אף פעם לא ממליצה על שמן קנולה (זה שמן במיוחד לא בריא). אם את רוצה שמן עם טעם ניטרלי אני תמיד אמליץ על שמן חמניות או שמן תירס…. אפשר כמובן שמן זית או שמן קוקוס… רק לקחת בחשבון שהם מוסיפים טעם.
הי תמרה,
רק לתקן לגביי מה שאמרת לגביי שמן קנולה. שמן קנולה מכיל אומגה 3 שזה מאוד בריא לגוף ואילו שמן חמניות מכיל כמות גדולה של אומגה 6 שוצריך להפחית את השימוש בו. אז עדיף לבדוק עובדות תמיד אם הן נכונות… חומר למחשבה
היי דינה!
קודם כל תודה על הדיוק. אני אנסח מחדש את תשובתי:
שני השמנים הללו הם אינם מקטגוריית ״שומנים טובים״ (כמו שמן זית, אבוקדו וכו׳). בשני השמנים ישנם ערכים טובים יותר וטובים פחות… שמן קנולה הוא שמן שבמקור לא נועד למאכל. את שני השמנים הללו אני חושבת שצריך לצרוך בכמות מתונה, והיכן שניתן להחליף בשמנים טובים יותר.
עוגה נהדרת, עשיתי כמה פעמים והיא ממש טעימה, תודה תמרה על המתכון
בשמחה! איזה כייף שהכנת ואהבת!
היי תמרה .באיזו כוס השמשת ?
כוס מידה סטנדרטית (:
יואו תמרה, יצא לי מושלם!!! ועשיתי מלא מתכונים!
את משהו משהו!!!!
תודה רבה! (:
מה כמות הגזר בגרמים? לגרר דק או גדול? תודה רבה
בגדול גזר ממוצע שוקל בסביבות ה80 אולי 100 גר… ככה שבמתכון לעוגה צריך 250-300 ג גזר. אבל כמות הגזר במתכון ממש לא צריכה להיות כל כך מדוייקת…. טיפה יותר גזר או טיפה פחות זה לא קריטי. 3 גזרים ממוצעים בגודלם זה אחלה (:
את הגזר לגרד דק
היי תמרה, האם לציפוי, במקום גבינת שמנת, ניתן להשתמש בגבינת מסקרפונה?
בהחלט!
מתכון מעולה!!
היי תמרה, איזה גודל תבנית להשתמש לעוגה?
אינגליש