פנקייק זה אחד מאבות המזון אצלי בבית. אנחנו מכינים המווווון פנקייקים בבית. אז לפעמים, ככה בשביל הגיוון, כשנמאס לי מכל המתוק הזה, אני מכינה פנקייק מלוח. עם גבינות ועירית, פנקייק רך ופלפי, מפולפל ומתובל, עם גבינה מותכת ונמתחת.
עכשיו כשתפסתי את תשומת ליבכם, בואו נדבר רגע על משהו. היום שבועות. והיו פה כמה ימים לא פשוטים. אני לא יודעת מה איתכם אבל אני לא הייתי בטוחה שתהיה ארוחת חג השנה. ולא התארגנתי לגמרי לאירוע…
מזל שיש מתכונים כמו המתכון הזה של פנקייק מלוח עם גבינות נמתחות ועירית מפולפלת, כי זה מתכון במיוחד למי שלא התארגן, או שכח, ובכל זאת רוצה לתקתק איזו ארוחת חג.
כי בנינו, מה צריך יותר מהפנקייק הזה? תתארגנו על איזה סלט קטן ליד, ואתם מסודרים…
חג שמח!
רוצים עוד רעיונות למתכונים לשבועות? תנסו את המתכון שלי לבורקס פולנטה מ-3 מצרכים
הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!
מצרכים:
2 ביצים
1 גביע יוגורט
150 ג גבינה מגוררת
1/2 צרור עירית
2 כפות שמן זית
1 כוס קמח תופח
מלח
פלפל שחור
לטיגון:
מעט חמאה
הוראות הכנה:
– קוצצים את העירית דק
– בקערה טורפים את הביצים
– מוסיפים יוגורט, גבינה, עירית ושמן ומערבבים
– מוסיפים קמח, מלח ופלפל ומערבבים ערבוב קצר רק עד שהקמח נטמע בתערובת (זה בסדר גמור אם נשארים קצת גושים)
– ממיסים מעט חמאה במחבת (אני ממליצה על מחבת עם ציפוי מונע הידבקות)
– יוצקים עיגולים למחבת ומטגנים כ3-4 דק מכל צד עד שהפנקייק זהובים
הערות ושדרוגים:
– אפשר להשתמש בקמח רגיל ולהוסיף 1/2 כפית אבקת אפייה
– אפשר להכין מראש ולחמם על מחבת לפני ההגשה
– אפשר להחליף את העירית באיזה עשב תיבול אחר שאוהבים
– אפשר להוסיף לבלילה תוספות שאוהבים כמו עגבניות מיובשות, בצל מטוגן, זיתים וכו
– אפשר להגיש עם גבינת שמנת/שמנת חמוצה, ביצה, סלמון מעושן, אבוקדו וכו…
– מומלץ להגיש לצד סלט
היי יקרה על איזו גבינה מגורדת את ממליצה, משהו שיתאים גם לבת שנה וחצי תודה ❤️
כל גבינה שאת והיא אוהבות! (:
מוצרלה, עמק, פרמזן, גאודה וכו'…