יש מנות כאלו שקיבלו מוניטין רע ולא בצדק… למשל כרוב ניצנים, או למשל קישואים ברוטב עגבניות. אני יכולה להבין מאיפה זה מגיע… אם מבשלים את הקישואים למוות עד שהם נהיים סמרטוטים, ואם לא מתבלים נכון את רוטב העגבניות, באמת מדובר במנה בינונית ומטה שממש לא עושה חשק.
וחבל.
כי קישואים ברוטב עגבניות כעושים אותם כמו שצריך זו מנה נהדרת. קישואים מוצקים ופריכים, עם רוטב עגבניות חמצמץ, אני אוהבת להוסיף גם יוגורט קר שמרענן את כל העסק…
זו מנה מהירה מאוד, חסכונית בקלוריות וברגשות אשם, קלילה, וטעימה. היא יכולה לבוא בפני עצמה, כרוטב למשהו (למשל פסטה), כתוספת למנה עיקרית, היא צמחונית ויכולה בקלות להיות טבעונית, בקיצור מנת חלומות שמתאימה לכל אחד ולכל מצב!
לא השתכנעתם? תנסו בעצמכם…
מחפשים עוד רעיונות למתכונים צמחוניים? תנסו את המתכון שלי למרק צהוב צמחוני לקוסקוס
הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!
מצרכים:
6-8 קישואים
4 כפות שמן זית
3-4 שיני שום כתושות
700 מ"ל פסאטה (עגבניות מרוסקות)
1 כפית סוכר
מיץ וקליפה מלימון
מלח
פלפל שחור
מצרכים ליוגורט:
1 גביע יוגורט
מעט נענע יבשה (לא חובה אבל מומלץ)
1 כפית שמן זית
מיץ מחצי לימון
מלח
פלפל שחור
הוראות הכנה:
- שוטפים את הקישואים היטב וחותכים אותם לקוביות בגודל של כ3 ס"מ
- במחבת גדולה מחממים שמן זית
- כשהשמן חם מוסיפים את הקישואים וצורבים אותם תוך ערבוב כ2-3 דק עד שהם מתחילים להזהיב
- מוסיפים את השום הכתוב ומטגנים כ2 דק נוספות
- מוסיפים את הפסאטה, מיץ וקליפה מלימון, סוכר, מלח ופלפל שחור ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך
- מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים כ7-10 דק עד שהקישואים רכים אך עדיין מוצקים
- בקערית מערבבים את את כל המרכיבים של היוגורט
- מעבירים את תבשיל הקישואים לקערה וזולפים מעל יוגורט מתובל בנדיבות
הערות ושדרוגים:
- אפשר להוסיף פנימה ירקות נוספים, למשל חצילים, פלפלים, תפוחי אדמה וכו
- מי שאוהב חריף יכול להוסיף פנימה פלפל חריף, טבסקו פתיתי צ'ילי
- אפשר לאכול כמה בפני עצמה או להגיש עם אורז/פסטה