קציצות סלמון, מ-5 מרכיבים, שילדים אוהבים, ומבוגרים גם.
מכינים אותן בצ'יק, וזוללים אותן עוד יותר בצ'יק. הן טעימות חמות וגם קרות, לארוחת ערב, או צהרים (ואפילו ככה לנשנוש מהמקרר)…
אלו קציצות סלמון שהילדים שלי טורפים, זו אחת המנות האהובות עליהם!
שואלים אותי הרבה על מנות לילדים… גם הבשלנים הכי מנוסים פתאום חוטפים פיק ברכיים קל כשצריך לחשוב על "אוכל לילדים". אז אל חשש, אני פה כדי לעזור, והילדים שלי הם שפני ניסיונות (אל תדאגו בנתיים לא נראה שהם סובלים).
אז אם אתם חוששים, או מתלבטים והסתבכתם עם מתכונים, והילדים שלכם רוצים רק פסטה בלי כלום, תכינו להם את הקציצות האלו, נימוחות, רכות, מתקתקות, עוד לא פגשתי ילד שטעם ולא רצה עוד.
ואגב, הן ממש לא רק לילדים!
מחפשים עוד רעיונות למתכונים שילדים אוהבים? תנסו את המתכון שלי לספגטי מיט בולס
הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!
מצרכים:
750 גר' סלמון קצוץ לקוביות (או טחון)
2 בטטות בינוניות
1 כף מייפל
2 שיני שום
3-4 ס"מ שורש ג'ינג'ר
מלח
פלפל שחור
מעט שמן זית לשימון
הוראות הכנה:
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות
- עוטפים את הבטטות בנייר כסף ואופים כ40 דק עד שהן מתרככות, מוציאים ומקררים לחלוטים
- קולפים את הבטטות, מועכים לפירה ושמים בקערה
- מוסיפים את יתרת המרכיבים (מלבד השמן) ומערבבים היטב לתערובת אחידה
- מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה
- מנמיכים את חום התנור ל180 מעלות
- מרפדים תבנית בנייר אפייה, משמנים מעט את הנייר בשמן זית
- בידיים משומנות יוצרים מהתערובת קציצות פחוסות (בערך בגודל של כדורי פינג פונג) ומסדרים אותן על הנייר המשומן
- אופים כ20 דק
הערות ושדרוגים:
- אפשר לטגן את הקציצות במקום לאפות
- אפשר להוסיף לקציצות גם שיבולת שועל שמוסיפה ערכים תזונתיים טובים וגם טקסטורה נחמדה
- אם התערובת לא מתגבשת לכם אפשר להוסיף גם ביצה (אני פחות אוהבת כי הביצה מקשה את הקציצות ואני מעדיפה קציצות רכות)
- אם אתם מכינים את הקציצות האלו ואתם לא ילדים תוסיפו גם קצת צ'ילי אדום קצוץ לתערובת זה זבנג משגע של טעם.
נראה מעולה אבל אצלנו לא חובבי בטטה. האם טעם הבטטה מורגש? אפשר להחלעף במשהונאחר?
טעם הבטטה מורגש אבל הוא לא הכי דומיננטי… אפשר להחליף בירק מבושל אחר (דלעת, תפ"א, כרובית). ואפשר פשוט להוריד את הבטטה מהמתכון ולהכין את הקציצות רק מהסלמון והתבלינים…
יצא מושלם
יצא פגז!
כמה קציצות יוצאות מהמתכון הזה?
מאוד תלוי בגודל הקציצות שאת עושה…
אפשר לוותר על המייפל ? כי הבטטה גם ככה מתקתקה .
כן ☺️