סופגניות ריקוטה הן האחיות השובבות של הסופגניות הרגילות. הן קטנות אוריריות ונימוחות עם ארומה של לימון וריקוטה (שהם כידוע שילוב מנצח), וכשמגלגלים אותן בסוכר וקינמון אז מקבלים גם קרנץ' מתקתק בפה.
חוץ מזה שהן טעימות בטרוף, יש לסופגניות ריקוטה שני יתרונות בעיניי אדירים:
- הגודל – הן בגודל ביס מושלם. יש משהו כייפי כל כך בגודל הזה… אבל אל תטעו זה לא יעזור לכם לחסוך בקלוריות, אין סיכוי במקרה הזה שמסתפקים רק בסופגנייה אחת…
- משך ההכנה – אלו סופגניות ללא שמרים. יותר כמו סופגניות אשל משודרגות. לא צריך לחכות פה להתפחה המייגעת… מערבבים מרכיבים, מחממים שמן והופ יש סופגניות!
אז יאללה, תרימו את הטלפון, תזמינו חברים להדלקת נרות, ועד שהם מגיעים תתקתקו הכנה של סופגניות ריקוטה קטנטנות ושובבות.
מעדיפים דווקא סופגניות שמרים רגילות? תנסו את המתכון הזה: סופגניות קלאסיות
הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!
https://www.instagram.com/taharoni/
מצרכים:
2 ביצים
1/3 כוס סוכר
קליפה מגורדת מלימון 1
1 כפית תמצית וניל
250 גר גבינת ריקוטה
1 כפית ברנדי או רום או וויסקי
1/4 1 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפייה
מעט מלח
לטיגון:
שמן תירס או חמניות
לציפוי:
סוכר וקינמון
הוראות הכנה:
- מקציפים את הביצים והסוכר לתערובת תפוחה ובהירה
- מוסיפים את קליפת הלימון והוניל ומערבבים היטב
- מוסיפים את הריקוטה והברנדי ומערבבים
- מוסיפים קמח, אבקת אפייה ומלח ומערבבים ערבול קצר רק להטמעת הקמח בתערובת
- בצלחת עמוקה מערבבים סוכר וקינמון
- בסיר מחממים את השמן לחום של 170 מעלות (אם אין מד טמפרטורה, ניתן לדעת שהשמן חם כאשר טובלים בו ידית של כף עץ או שיפוד עץ ויש סביבם בועות)
- בעזרת שתי כפות משומנות מעבירים כדורים מהבלילה לשמן החם ומטגנים כ2-3 דק מכל צד עד שהסופגניות זהובות
- מוציאים את הסופגניות המטוגנות לצלחת עם נייר סופג
- כשסופגניות חמות מגלגלים אותן בתערובת הסוכר-קינמון
- מעבירים לצלחת הגשה
הערות ושדרוגים:
- הטמפרטורה של השמן חשובה. אם השמן חם מדי הסופגניות ישרפו מבחוץ וישארו לא עשויות מבפנים, לעומת זאת אם השמן קר מדי הסופגניות סתם סופגות שמן יוצאות שמנוניות
- בשביל ליצור סופגניות עגולות ויפות אני ממליצה להשתמש בכף קפיצית (כמו של גלידה) משומנת היטב בשביל להכניס את הבלילה לשמן
- אפשר להוסיף לתוך הבלילה תוספות והפתעות למשל שוקולד צ'יפס