מלבי קטיפתי עם רימונים
צילום: אפרת ליכטנשטט

אני אוהבת מלבי. מאוד מאוד מאוד אוהבת מלבי.

אני זוכרת מהילדות, שהיינו הולכים לים ועל הטיילת היו מוכרי מלבי, בזכרון שלי היו להם מעין דוכני-עגלה כאלו אבל אולי את זה אני כבר ממציאה… המלבי עצמו היה די סתמי, טבל היו עליו המון תוספות מתוקות מתוקות ובעיקר המון סירופ וורוד זרחני.

מאז גדלתי, טעמתי אינספור מלבים, כי אני בחיים לא אגיד "לא" למלבי. במסעדות מפונפנות, במסעדות פועלים, בדוכני רחוב, בשווקים, "רוצה מלבי?" התשובה תמיד תהיה "כן".

אז לכבוד החג תנו לי להציג לכם את הגרסה שלי למלבי: מלבי עם מרקם מושלם (הסוד הוא לא להגזים עם כמות הקורנפלור), ובמקום התוספות המתוקות מתוקות והסירופ הזרחני – סירופ מתקתק חמצמץ מתובל מרימונים, עם גרגרי רימון ותאנים מתוקות, מי שרוצה יכול להוסיף גם פיסטוק.

*המתכון הופיע לראשונה במדור של אפרת ליכטנשטט, ב"מקור ראשון"

 

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

https://www.instagram.com/taharoni/

 

מצרכים:

500 מ"ל חלב

500 מ"ל שמנת מתוקה

4 כפות מייפל

1 כפית תמצית וניל

5 כפות קורנפלור

 

לסירופ:

3\1 כוס רכז רימונים

2 כפות סוכר חום או דבש

1 עלה דפנה

2-3 ס"מ שורש ג'ינג'ר

2 תרמילי הל

1 סרט קליפת לימון

1 כפית תמצית וניל

 

להגשה:

גרגרי רימון

פיסטוקים

תאנים

 

הוראות הכנה:

  • בסיר קטן שמים את החלב, השמנת מייפל ווניל ומביאים לרתיחה
  • בקערית קטנה ממוססים את הקורנפלור במעט חלב או מים
  • מוסיפים את הקורנפלור לסיר תוך טריפה מתמדת ומבשלים כ4-5 דק עד שהתערובת מסמיכה (היא צריכה להיות סמיכה כמו מעדן! אם היא לא מספיק סמיכה אחרי 4-5 דק בישול תוסיפו עוד 1 כף קורנפלור מדוללת בקצת מים)
  • מורידים מהאש ומניחים בצד לכ10 דק להצטנן
  • כשהתערובת בטמפ' החדר יוצקים ממנה לכוסות הגשה שקופות, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות
  • במחבת קטנה שמים את כל מרכיבי הסירופ ומביאים לרתיחה
  • טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך
  • מבשלים כ5-6 דק עד שהורטב מצטמצם ומסמיך
  • מוציאים את התבלינים ומצננים את הסירופ
  • לפני ההגשה יוצקים על כל כוס מלבי 1-2 כפות סירופ ומפזרים גרגרי רימון, פיסטוקים ותאנים

 

 

Share:
  • 4443
  • 0
  • 0

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *