קציצות עוף ושומר בתפוזים
מצרכים:
6 ראשי שומר בינוניים
לקציצות:
750 גר פרגיות טחון
1 בצל לבן
1/2 צרור פטרוזיליה
1/2 צרור עירית
2 כפות שמן זית
2 ביצים
1/2 כוס פירורי לחם
מלח
פלפל שחור
לרוטב:
1/3 כוס שמן זית
מיץ וקליפה מ2 תפוזים
מיץ מחצי לימון
2 כפות ריבת תפוזים או דבש
4 שיני שום
1 פלפל צ׳ילי אדום
מלח
פלפל שחור
הוראות הכנה:
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות
- מרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה
- מכינים את הקציצות: בקערה גדולה שמים את העוף הטחון
- במעבד מזון שמים פטרוזיליה, עירית, שמן זית, ובצל וטוחנים היטב למחית
- מוסיפים את המלית לעוף הטחון
- מוסיפים את יתר המרכיבים של הקציצות ומערבבים היטב לתערובת אחידה
- בידיים משומנות יוצרים מהתערובת כדורים בגודל של כדורי פינג פונג ומניחים בתבנית
- חותכים את השומר לרבעים לאורך ומסדרים בתבנית מסביב לקציצות
- מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה
- יוצקים את הרוטב סביב סביב בתבנית
- מכסים בנייר כסף ואופים כ30 דק
- מסירים את נייר הכסף ואופים כ20-30 דק נוספות עד שהשומר והקציצות משחימים מעט
- מומלץ אם כי לא חובה לצמצם קצת את הרוטב במחבת לפני ההגשה
מתכון מצוין חוזרת אליו הרבה בתקופה האחרונה. חורפי ומנחם. שאלה: לפעמים קרה שלא רק שלא היה צורך לצמצם את הרוטב, הוא כמעט התאדה כולו. מה ניתן לעשות? תודה
קודם כל תודה ואיזה כייף שאת אוהבת!
לגבי הרוטב יש כמה אשרויות:
1. אפשר מלכתחילה לעשות כמות גדולה יותר של רוטב
2. לוודא שכשאת מכסה את התבנית/סיר הכיסוי סגור היטב (כדי שהרוטב לא יתאדה), ואז השלב בו משחימים את הקציצות ללא כיסוי לעשות על חום גבוה יותר ופחות זמן
תודה!