מצרכים:
לקציצות:
600 ג פילה דג ים טרי טחון
1 צרור כוסברה
1 בצל לבן
2 שיני שום
3 כפות קמח תירס (פולנטה)
מלח
פלפל
לרוטב:
1/4 כוס שמן זית
1 כף גרגירי כמון
1 כף זרעי שומר
1 כף שום כתוש
1 בצל
1 גמבה אדומה
1 כף רכז עגבניות
1 כף אריסה
8 עגבניות
2 כוסות מים
הוראות הכנה:
מכינים את הקציצות:
- במעבד מזון טוחנים את הכוסברה,בצל ושום לתערובת אחידה
- מעבירים לקערה ומוסיפים את יתרת המרכיבים של הקציצות ומערבבים היטב
- בידים רטובות או משומנות יוצרים מהתערובת קציצות בגודל של כדור פינג פונג ומניחים על מגש/צלחת
- מכסים את הקציצות בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל20 דק
בנתיים מכינים את הרוטב:
- פורסים את הבצל לחצאי טבעות דקות
- חותכים את הגמבה לרצועות
- מרסקים \ מגרדים בפומפייה את העגבניות
- בסיר רחב ונמוך שמים את שמן זית, גרגירי הכמון וזרעי השומר ומחממים יחד
- כשהשמן חם מוסיפים את הבצל, שום וגמבה ומטגנים כ10-15 דק (מידי פעם מערבבים), עד שהגמבה מתרככת
- מוסיפים את יתרת המרכיבים ומערבבים היטב
- טועמים ומתקנים תיבול אם צריך
- מביאים לרתיחה
- מסדרים את הקציצות בתוך הרוטב, מנמיכים את האש ומבשלים כ20 דק. (גובה הרוטב מגיע בערך לחצי גובה הקציצות לכן אחרי 10 דק צריך להפוך את הקציצות ברוטב)
*מומלץ לפני ההגשה לפזר מעל כוסברה קצוצה