קציצות דגים ברוטב אדום
קציצות דגים ברוטב אדום

מצרכים:

לקציצות:

600  ג פילה דג ים טרי טחון

1  צרור כוסברה

1 בצל לבן

2  שיני שום

3  כפות קמח תירס (פולנטה)

מלח

פלפל

 

לרוטב:

1/4 כוס שמן זית

1 כף גרגירי כמון

1 כף זרעי שומר

1 כף שום כתוש

1 בצל

1 גמבה אדומה

1 כף רכז עגבניות

1 כף אריסה

8  עגבניות

2 כוסות מים

 

הוראות הכנה:

מכינים את הקציצות:

  • במעבד מזון טוחנים את הכוסברה,בצל ושום לתערובת אחידה
  • מעבירים לקערה ומוסיפים את יתרת המרכיבים של הקציצות ומערבבים היטב
  • בידים רטובות או משומנות יוצרים מהתערובת קציצות בגודל של כדור פינג פונג ומניחים על מגש/צלחת
  • מכסים את הקציצות בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל20 דק

 

בנתיים מכינים את הרוטב:

  • פורסים את הבצל לחצאי טבעות דקות
  • חותכים את הגמבה לרצועות
  • מרסקים \ מגרדים בפומפייה את העגבניות
  • בסיר רחב ונמוך שמים את שמן זית, גרגירי הכמון וזרעי השומר ומחממים יחד
  • כשהשמן חם מוסיפים את הבצל, שום וגמבה ומטגנים כ10-15 דק (מידי פעם מערבבים), עד שהגמבה מתרככת
  • מוסיפים את יתרת המרכיבים ומערבבים היטב
  • טועמים ומתקנים תיבול אם צריך
  • מביאים לרתיחה
  • מסדרים את הקציצות בתוך הרוטב, מנמיכים את האש ומבשלים כ20 דק. (גובה הרוטב מגיע בערך לחצי גובה הקציצות לכן אחרי 10 דק צריך להפוך את הקציצות ברוטב)

 

*מומלץ לפני ההגשה לפזר מעל כוסברה קצוצה

 

Share:

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *