פרוסות תפוחי אדמה ועשבי תיבול בתנור
מצרכים:
10 תפוחי אדמה בינוניים
לתיבול:
1/2 כוס שמן זית
2 כפות עלי טימין
2 כפות עלי רוזמרין
3-4 עלי מרווה
4 שיני שום כתושות
מלח
פלפל שחור
הוראות הכנה:
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות
- פורסים את תפוחי האדמה דק מאוד (מומלץ להשתמש במנדולינה אם כי לא חובה)
- שוטפים ומייבשים היטב את פרוסות תפוחי האדמה
- קוצצים את עשבי התיבול
- בקערית מערבבים את עשבי התיבול הקצוצים עם יתרת מרכיבי התיבול
- יוצקים את תערובת התיבול על פרוסות תפוחי האדמה ומערבבים היטב
- מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה בתבנית אפייה (אני אוהבת להסדר בצורה של שתי וערב)
- מכסים בנייר כסף ואופים כ30 דקות
- מסירים את נייר הכסף ואופים כ15-25 דק נוספות עד שתפוחי האדמה משחימים