עוף ברימונים
עוף ברימונים

המאכל האהוב על נורי בעולם זה רימונים. כשהוא היה ממש קטן, עוד לפני שהוא נכנס לגן, הוא היה איתי בא איתי לימי צילום, הוא באמת היה מתנהג למופת, וברגעים המועטים שהוא היה מאבד את הסבלנות, הייתי מושיבה אותו בכיסא האוכל שלו, ונותנת לו קערית עם רימונים…

אם להגיד את האמת, זה היה טיפה משונה… איזה מין ילד לא רוצה בננה, לא רוצה קוטג', לא רוצה במבה, לא רוצה שום דבר שילדים בגילו טורפים, וכל מה שהוא רוצה זה גרגרי רימון? אבל נורי כמו נורי, יודע  (וידע כבר מגיל 0), בדיוק מה הוא רוצה, ולא מוכן להתפשר על הרצונות שלו.

בישול עם רכז רימונים אני אוהבת מאוד. זה לא מוצר מאוווווווד נפוץ, אם כי בשנים האחרונות הוא הופך פופולארי יותר ויותר, וטוב שכך, כי באמת מדובר במוצר נ-ה-ד-ר. מתקתק, חמצמץ עם טעם רימוני נהדר וצבע משגע. אפשר להכין איתו המון דברים (קציצות בשר ברוטב רימונים למשל, או פרגיות מזוגגות ברימונים) אבל לקראת החגים החלטתי להכין דווקא עוף, כרעיים במקרה הזה.. פשוט כי מנה טובה של עוף על שולחן החג היא פחות או יותר כל מה שצריך…

ואין יותר טוב מעוף ברימונים!

 

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

מצרכים:

4 כרעים של עוף חצויות

1/3 כוס רכז רימונים

1/3 כוס שמן זית

4 כפות דבש או מייפל

4 קוביות ג'ינג'ר קצוץ של דורות

4 קוביות שום כתוש של דורות

1 כף גרגרי כמון שלמים

1/2 כוס מים

מיץ וקליפה מלימון 1

מלח

פלפל שחור

 

להגשה:

גרגרי רימון

עירית קצוצה

 

 

הוראות הכנה:

  • מחממים תנור לחום של 200 מעלות
  • גדולה מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב
  • טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך
  • מוסיפים פנימה את העוף ומערבבים היטב, העוף צריך להיות מצופה ברוטב
  • בתבנית חסינת חום מסדרים את הכרעיים עם צד העור כלפי מטה
  • יוצקים את הרוטב על העוף ומכסים בנייר כסף
  • אופים כ30 דק
  • מוציאים את התבנית מהתנור, ובזהירות הופכים את העוף כך שהעור יהיה כלפי מעלה
  • מחזירים לתנור ללא כיסוי לכ20-30 דק נוספות עד שהעוף מזוגג היטב ומבריק (אני ממליצה תוך כדי האפייה לטפטף כמה פעמים מהרוטב על העוף)
  • מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים גרגרי רימון ועירית ומגישים

 

הערות ושדרוגים:

  • אם אין לכם קוביות תיבול של דורות, אפשר להשתמש בג'ינג'ר ושום טריים
  • אני השתמשתי במתכון בכרעיים חצויים, אבל אפשר להשתמש בכל חלק של העוף שאוהבים (פולקעס, כרעיים, עוף שלם וכו), ולהתאים את זמן האפייה
  • המתכון בשיתוף דורות
Share:
  • 9698
  • 6
  • 2

6 thoughts on “עוף ברימונים”

  1. הי תמרה, אוהבת מאד את המתכונים שלך! כמה דום וכמה גינגר טרי את ממליצה לשים?

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *