עוגת שוקולד טבעונית
מצרכים:
3 כוסות חלב שקדים (או כל חלב צמחי אחר)
1.5 כוס סוכר חום
1/2 כוס שמן קוקוס
1 כפית תמצית וניל
1 כף חומץ
טיפה מלח
3 כוסות קמח כוסמין
1.5 כפית אבקת אפייה
1 כוס קקאו
4 כפות טחינה גולמית
150 גר׳ שוקולד מריר קצוץ
לציפוי:
200 ג שוקולד מריר
4 כפות חלב קוקוס
הוראות הכנה:
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות
- בקערה גדולה (או במיקסר) מערבבים איוב את כל מרכיבי העוגה לתערובת אחידה
- משמנים ומסדרים תבנית אפיה קפיצית
- יוצקים את התערובת לתבנית
- מכניסים לתנור ואופים כ30 דק עד שהעוגה יציבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש
- מניחים את העוגה בצד להתקרר
- כשהעוגה קרה מכינים את הציפוי:
- ממיסים את השוקולד יחד עם חלב קוקוס בבן מארי או במיקרוגל
- מערבבים היטב לתערובת אחידה וחלקה
- יוצקים את הציפוי על העוגה
- אפשר ומומלץ לקשט בסוכריות צבעוניות