עוגת מצות ריבת וחלב
עוגת מצות ריבת וחלב

כשחשבתי על מתכונים לפסח, ידעתי שאני רוצה להכין עוגת מצות. כמו עוגת ביסקוויטים רק בגרסה כשרה לפסח. בראש שלי דמינתי את זה עוגת מצות עם ממרח לוטוס. חלום.

הלכתי לסופר לקנות מצרכים ליום צילום. הסתובבתי במעברים ואספתי לעגלה את כל מה שהיה ברשימה שלי. רק ממרח לוטוס לא מצאתי. חיפשתי וחיפשתי ממרח לוטוס, ואין. בסוף ניגשתי לאחד העובדים ושאלתי איפה אני יכולה למצוא ממרח לוטוס… "אין" הוא אמר לי, "כבר הכשרנו לפסח".

פתאום נפל לי האסימון. אהבלה. לוטוס זו עוגיה! ממרח לוטוס זה לא כשר לפסח!

צריך לעבור לתכנית ב. חזרתי למדף של הממרחים. מהחלק העליון שם, קרצה אלי צנצנת של ריבת חלב. יאללה, קניתי.

הלכתי הביתה וצילמתי מתכון של עוגת מצות וריבת חלב. יצא חלום.

 

 

רוצים עוד רעיונות לעוגה כשל"פ? נסו את המתכון שלי לעוגת פולנטה מושלמת

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

מצרכים:

1 חבילת מצות (אני אוהבת מצות ביצים, אבל אפשר גם מצות רגילות)

2 כוסות חלב

1 צנצנת ריבת חלב

 

לקרם:

2 שמנת מתוקה

250 ג מסקרפונה

3/4 כוס סוכר

1 שקית פודינג וניל

1 כפית תמצית וניל

 

לקישוט:

150 ג שוקולד לבן

 

הוראות הכנה:

  • מכינים את הקרם: שמים את כל המרכיבים של הקרם בקערת המיקסר ומקציפים לקרם יציב ואחיד
  • מעבירים 1/3 מהקרם לקערה. מוסיפים 2 כפות גדושות ריבת חלב ומערבבים לתערובת אחידה
  • מרפדים תבנית מרובעת 20X20 בנייר אפייה
  • יוצקים את החלב לכלי גדול (הכלי צריך להיות גדול מספיק בשביל שהמצות יכנסו אליו בשלמותן)
  • טובלים מצות בחלב ומסדרים בשכבה אחידה בתחתית התבנית
  • יוצקים מעט קרם וניל על המצות ומיישרים לשכבה די דקה
  • מסדרים עוד שכבה של מצות טבולות בחלב ועליה עוד שכבה דקה של קרן וניל
  • מסדרים שכבה נוספת של מצות טבולות בחלב ועליה שכבה דקה של קרם ריבת חלב.
  • חוזרים על סדר הפעולות עם יתרת הקרם והמצות (שתי שכבות קרם וניל ושכבה שלישית קרם ריבת חלב)
  • מכסים ומכניסים למקפיא לכ1 שעה
  • ממיסים את השוקולד הלבן  (אפשר בבן מארי ואפשר במיקרו)
  • מחממים את הריבת חלב (אפשר במיקרו ואפשר לשים את הצנצנת בסיר קטן עם מים רותחים). הריבת חלב צריכה להיות ממש נוזלית
  • מוציאים את העוגה מהמקפיא ויוצקים עליה את הריבת חלב המוממסת. מישרים בזריזות את הריבת חלב לשכבה אחידה.
  • מטפטפים את השוקולד הלבן בצורה חופשית על גבי הריבת חלב.
  • בעזרת קיסם "מציירים" בתנועות חופשיות עם השוקולד הלבן בתוך הריבת חלב (כך נוצרת הדוגמה)
  • עוטפים ומכניסים למקפיא לכ1 שעה נוספת

 

הערות ושדרוגים:

  • כמובן שאפשר באותו האופן להכין גם עוגת בסקוויטים רגילה (מחליפים את המצות בפתי בר)
  • אפשר וכדאי להכין את העוגה יום קודם ולשמור מכוסה במקרר

 

 

 

Share:
  • 9452
  • 1
  • 2

1 thought on “עוגת מצות ריבת חלב”

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *