סלט קייל עם ירקות צלויים
מצרכים:
4-5 גזרים (מומלץ להשתמש בצבעוניים) חתוכים לחצי לאורך
2 בטטות (מומלץ להשתמש בסגולות)
2 סלקים
כרוב קטן חתוך לרבעים לאורך
חבילת עלי קייל חתוכים לרצועות
4 מקלות סלרי עם העלים פרוסים
חופן אגוזי לוז
לרוטב:
4 כפות שמן זית
מיץ מחצי לימון
2 שיני שום כתושות
2 כפות סירופ מייפל או דבש
מלח
פלפל שחור
הוראות הכנה:
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות
- עוטפים את הבטטות וסלקים בנייר כסף
- בתבנית צלייה מסדרים את הגזרים והכרוב זולפים עליהם שמן זית, מלח ופלפל ומערבבים היטב כך שהירקות יהיו משומנים היטב.
- מכניסים לתנור את התבנית עם הגזרים והכרוב, וגם את הבטטות והסלקים ואופים כצי שעה.
- אחרי חצי שעה מוציאים את הכרוב וממשיכים לאפות את שאר הירקות כ-15 דק נוספות
- מוציאים את הירקות מהתנור ומניחים בצד להתקרר
- מערבבים בקערית את כל מרכיבי הרוטב
- בקערת הגשה גדולה מערבבים את כל מרכיבי הסלט עם הרוטב
*את הצלייה של הירקות אפשר לעשות גם יום קודם
היי, תודה על המתכון, לא הבנתי מה עושים עם הקייל, האם אופים אותו גם ?
.
אני מכניסה את הקייל טרי… אפשר גם כמובן לאפות גם אותו… עניין של העדפה