סלט ים תיכוני משגע של ירקות צלויים וטריים, גרגרי חומוס, ורוטב הפתעה מטריף.
אז איך נולד סלט ים תיכוני?
כשסבתא שלי מצד אבא נפטרה עברנו לאכול ארוחות שישי אצלנו בבית. עד אז אכלנו לרוב אצל סבתא שגרה בבניין לידינו. מאז ועד לפני כמה חודשים אבא שלי בישל כמעט כל שישי ארוחת שישי ענקית, מרובת מנות ומרובת משתתפים – לפחות 20 איש כל שישי, מתוכם צמחונים, טבעונים, רגישים לגלוטן, רגישים ללקטוז, קרניבורים, ילדים, כן אוכלים חריף, לא אוכלים חריף, אוהבים כוסברה, אלרגים לכוסברה, ועוד שלל מגבלות ודרישות, הרשימה היא אינסופית.
ואבא שלי כל שישי משעות הבוקר מנצח על מלאכת הבישול ביד אמן בטוחה ומנוסה, מג'נגל בין סירים וקערות ודואג שלכולם יהיה מה לאכול.
בעקבות הקורונה הדברים השתנו, הארוחות מספר המשתתפים בארוחות הוגבל, ועברנו למתכונת של ארוחה רק בחיק המשפחה המצומצמת.
בשבוע שעבר אבא שלי פתח סניף נוסף לקצביי שלו. יום שישי כפי שאתם יכולים לדמיין הוא אחד הימים העמוסים בקצבייה. אנשים באים לקנות בשר ומצרכים לארוחות שישי ולסופ"ש בכלל. אבא שלי שיש לו נטייה להתמסרות טוטאלית מתייצב בקצבייה כל שישי בשמונה בבוקר ומקבל את פני הקונים, מחלק טיפים, עוזר עם מתכונים ומחלק טעימות. הוא נמצא שם כל שישי מפתיחת החנות וכמעט עד שעת הסגירה. זה נורא נחמד ככה, בעיקר למי שבא לקנות בחנות.
בפועל, זה משאיר לו מעט מאוד זמן לבישולים של שישי. אתמול דיברנו והצעתי לו שאת ארוחת השישי השבוע נעשה אצלי. אני אבשל ואתה תהיה פנוי לקצבייה החדשה.
יש למשל סלטים קבועים שאני מכינה כל שישי – מטבוחה חריפה שמתבשלת שעות עד שהיא מצטמצמת, סלט קישואים, טחינה וחצילים, סלט ירקות או חסה רענן שתמיד אני דואגת שיהיה לאזן את כל התבשילים.
אבל בשביל לא לשעמם את כולם ובעיקר את עצמי, אני מכינה בכל שישי גם לפחות 2-3 מנות חדשות שלא הכנתי אף פעם קודם.
היום הכנתי סלט ים תיכוני. עם פלפלים קלויים, עגבניות, בצל שחרכתי קצת בתנור, גרגרי חומוס וכוסברה. להכל שידכתי רוטב הפתעה – יוגורט מתובל בלימון כבוש ואריסה פיקטנית.
מה אני אגיד לכם? יצא נפלא! אולי מעכשיו הסלט הזה יצטרף לרשימת הסלטים הקבועה של שישי, ובשישי הבא אני כבר אצטרך להמציא מתכון חדש לגיוון המנות על השולחן.
הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!
https://www.instagram.com/taharoni/
רוצים עוד רעיונות לסלטים? תנסו את סלט כמו של גיל
מצרכים:
5-6 פלפלים קלויים
5-6 עגבניות
3 בצלים סגולים
1 כוס גרגרי חומוס מבושלים
1 צרור כוסברה
מעט שמן זית
לרוטב:
2\1 כוס יוגורט
1 כף גדושה לימון כבוש
1 כפית אריסה
1 שן שום כתושה
1 כף שמן זית
מלח
פלפל שחור
הוראות הכנה:
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות
- קולפים את הבצלים וחותכים אותם לרבעים לאורך
- מניחים את רבעי הבצלים בתבנית צלייה וזולפים עליהם מעט שמן זית ממליחים ופלפלים
- מכניסים את הבצלים לתנור לכ12-15 דק עד שהם מתרככים ונחרכים קלות בשוליים
- מכינים את הרוטב: בקערית מערבבים את כל מרכיבי הרוטב, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך
- חותכים גס את הפלפלים הקלויים והעגבניות
- מפרידים את עלי הכוסברה מהגבעולים
- מורחים את הרוטב על צלחת הגשה גדולה
- בקערה גדולה מערבבים את הירקות של הסלט (פלפלים קלויים, עגבניות, גרגרי חומוס, בצל צלוי)
- מסדרים את תערובת הירקות על גבי הרוטב בצלחת ההגשה
- לפני ההגשה מפזרים מעל את עלי הכוסברה