אני לא נוטה לטגן דברים בשמן עמוק בבית… לא כי חלילה אני לא אוהבת אוכל מטוגן (כי אני אוהבת מאוד), אלא פשוט כי אני שונאת את הריח של הטיגון שנדבק לכל הבית, ותחושת השמנוניות שלא משנה כמה אני מנקה ומתקלת עוד מלווה אותי זמן מה אחרי שכבר סיימתי עם הבישולים.
יש כמה מקרים חריגים בהם אני מטגנת… חנוכה כמובן (8 ימים שלא משנה כמה קר בחוץ, אצלי בבית כל החלונות פתוחים), שניצלים שמתוקף היותי אמא אין לי בררה אלא לטגן מדי פעם מערום גדול של שניצלים, וכנפיים. כי כנפיים אוהבים פה בבית לפחות כמו שניצלים (אם לא יותר), ומדי פעם סימון מסתכל עלי במבט מתחנף ואומר: מתי תכיני שוב את הכנפיים הפריכות?
זו באמת מנה נפלאה. כנפיים פריכות מבחוץ, עסיסיות מבפנים ומזוגגות ברוטס אסייאתי מתקתק-חרפרף משגע. ליד אורז לארוחת ערב או ליד בירה כנשנוש מול הכדורגל, תכינו כפות גדולה כי כנפיים פריכות כאלו מתחסלות עוד לפני שתספיקו לומר צ'יקן ווינגס.
רוצים עוד רעיונות למנות שוות של עוף אסייאתי? נסו את המתכון שלי לעוף באננס של ין ינג
הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!
View this post on Instagram
מצרכים:
8 כנפיים חצויות
למרינדה:
3 כפות סויה בהירה
1 כפית שמן שומשום
1 קובייה שום כתוש דורות
3 קוביות ג'ינג'ר דורות
2 כפות דבש
מלח
פלפל שחור
מצרכים לציפוי:
1 כוס קמח לבן
1 כוס קורנפלור
1/2 כפית אבקת אפייה
מלח
פלפל שחור
שמן לטיגון
מצרכים לרוטב:
4 קובייה שום חריף דורות
6 קוביות ג'ינג'ר דורות
1/4 כוס סויה בהירה
1/4 כוס דבש
1/4 כוס מים
הוראות הכנה:
- בקערה גדולה מערבבים את כל מרכיבי המרינדה
- מוסיפים את הכנפיים ומערבבים היטב
- מכסים ומכניסים למקרר לכשעה (ועדיף אפילו יותר)
- מכינים את הרוטב: בקערה מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב
- טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך
- בקערה מערבבים את מרכיבי הציפוי
- בסיר או ווק מחממים שמן לטיגון עמוק
- מעבירים את הכנפיים עם המרינדה לקערה עם הקמח ומערבבים. הכנפיים צריכות להיות מצופות היטב מכל הצדדים (זה בסדר גמור אם יש גושים)
- מטגנים את הכנפיים בשמן החם כ8-9 דק עד שהן פריכות וזהובות
- מוציאים את הכנפיים המטוגנות מהשמן הישר למחבת עם הרוטב ומזגגים אותן היטב מכל הצדדים
הערות ושדרוגים:
- לא מטגנים את כל כמות הכנפיים בבת אחת! מטגנים כמות קטנה של כנפיים בכל נגלה. כשמטגנים הרבה מידי בבת אחת הן עלולות להידבק וגם כמות כזו גדולה של כנפיים בבת אחת תקרר את השמן והכנפיים לא יצאו פריכות.
- את הטיגון עושים על להבה בינונית… בשביל שהכנפיים יהיו מוכנות מבפנים צריך לטגן אותן בסבלנות כמה דק טובות… אם הלהבה תהיה גבוהה מדי הכנפיים ישרפו מבחוץ, ואם הלהבה תהיה נמוכה מדי, הן לא יהיו עשויית מספיק מבפנים.
- המתכון בשיתוף דורות
אפשר לוותר על הציפוי( קמח, קורנפלור וכו) ולהכין בטאבון? אם כן איזו טמפ
צלייה בבטון אפשרית כמו בתנור. לגבי הציפוי, ניתן להשמיט א
הציפוי מהמתכון, רק הכנפיים יצאו משמעותית פחות פריכות
אפשר לעשות גם עם ירכיים ופוחקע במקום הכנפיים?
תאורטית כן. רק בגלל שמדובר בנתח יותר גדול, חייבים להתאים את זמן הטיגון (שיהיה ארוך יותר)